Babyshower cadeau inspiratie: blijvende herinnering voor mama

Ben jij op zoek naar babyshow cadeau inspiratie? Geen idee wat je moet geven aan je zwangere zus, vriendin of collega? Natuurlijk kun je allerlei praktische zaken geven, maar die worden uiteindelijk gebruikt… Wat dacht je van een blijvende herinnering voor de aanstaande mama.

Babyshow cadeau

Zelf ben ik normaal gesproken erg van de praktische cadeaus. Toen wij na de geboorte een luiertaart kregen in combinatie met verzorgingsproducten vond ik dat ontzettend handig. Luiers vliegen er tenslotte door met een kleintje. En ook kleertjes zijn ontzettend schattig. Toch is het allemaal heel vluchtig. En het is gericht op het babytje, terwijl volgens mij het idee is dat de aanstaande mama wordt verrast.

Cadeaus voor aanstaande mama

Bij cadeautjes voor de aanstaande mama denken we vaak aan presentjes, die in het teken van ontspannen staan. We bedenken leuke uitstapjes ‘die nu nog gaan’, omdat je nog niet aan een baby gebonden bent. Als het op het wensenlijstje van de mama staat, zou ik het zeker doen.

Wat als…

Maar wat als de zwangere opeens rustig aan moet doen? Of als de zwangerschap toch niet verloopt, zoals het zou moeten gaan. Op zo’n moment zijn die praktische cadeautjes natuurlijk ook heel pijnlijk. Ik denk dat je daarom bij een babyshower cadeau – waarvoor vaak geld bij elkaar wordt gelegd – beter kunt kijken naar een blijvende herinnering. Denk aan een zwangerschapsbeeldje of een fotoshoot inclusief mooi album.

Zwangerschapsbeeldje

Heb je bijvoorbeeld al eens een 3D zwangerschapsbeeldje gezien? Natuurlijk zag je vroeger vaak de afdrukken van een zwangere buik in gips, maar die nemen ook veel plek in beslag. Dan is zo’n 3D zwangerschapsbeeldje echt veel praktischer. Ik vind ‘m zelf ook mooi in het interieur staan. Daarbij kunnen de beelden gemaakt worden van verschillende materialen, zoals gips, kalk, maar ook brons en koper. Het beeldje wordt gemaakt op basis van een 3D scan. Dit is een ideaal geschenk, waarbij je er samen nog een dagje uit van kunt maken. De 3D Bar is namelijk gevestigd in Amsterdam en Deventer.

Fotoshoot

Of wat dacht je van een fotoshoot als babyshower cadeau? Dat is tevens een gezellige activiteit ook tijdens de dag zelf. Ga je met alle dierbaren van de aanstaande mama op de foto en krijg ze daarna een shoot waarin ze zelf centraal staat. Je kunt een foto uit die shoot laten afdrukken op bijvoorbeeld canvas, maar je kunt ook kiezen voor een mooi fotoboek. Op die manier hebben de aanstaande moeder (en haar partner) ook een mooie, blijvende herinnering. Met puur buikfoto’s had ik persoonlijk zelf iets minder, haha.

Foto: Pexels – foto/grijstinten-foto-van-een-zwangere-vrouw-3737150/ – pexels-joaoattitude-3737150.jpg

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 14, 2024 /