Speeltoestel in de achtertuin biedt volop speelmogelijkheden

Twijfel je over een speeltoestel in de achtertuin, dan deel ik graag mijn bevindingen. Het biedt namelijk volop speelmogelijkheden voor je kind(eren). Daarmee stimuleer je niet alleen het buitenspelen, maar ook de creativiteit. Als je de ruimte hebt, zou ik er niet over twijfelen.

Achtertuin wordt speeltuin

Wij hebben in onze tuin bewust voor een schommel gekozen en een trampoline. Daarnaast is er volop ruimte om te voetballen. En hadden we een paal met basketbalnet, die je ook kon verwisselen voor een tennisbal aan een koord. Zo werd onze achtertuin een ware speeltuin. Als de zon ook maar iets schijnt, gaan de kids naar buiten. Zeker als er vriendjes van school komen spelen, is het fijn dat we alle ruimte en mogelijkheden hebben. Kinderen hebben zo’n grote fantasie. Zien wij als volwassenen alleen een schommel of een trampoline; zij kunnen er hele verhalen om heen bedenken.

Speeltoestellen

Waar ik graag beter over na had gedacht voor mijn aanschaf, was de kwaliteit van het speeltoestel. De schommel die wij hebben gekocht, is na een aantal jaar al toe aan vervanging. Echt een gevalletje goedkoop is duurkoop. Daarom ben ik me nu aan het oriënteren op speeltoestellen, waar we veel langer plezier van kunnen hebben. Toestellen die stevig zijn en waarvan de kids op latere leeftijd ook kunnen genieten.

Frame met mogelijkheden

Tijdens die zoektocht is ons oog gevallen op de Berg PlayBase. Dit is een stevig, robuust frame, waar je eindeloos veel mogelijkheden mee hebt. In basis is het een klimrek. Maar je kunt er ook schommels aan hangen. Of wat denk je van een klimwand? Zijn je kids wat ouder – en net als mijn oudste – in de ban van voetbal, dan kun je er ook een klimnet hangen wat ook perfect als doel kan dienen. Ook een basketbalnet kun je er op monteren. En als je als ouder zelf wil sporten, dan kun je denken aan een boksbal of een dipstang. Het gaat hierbij wel op een flink prijskaartje, maar dat hangt natuurlijk ook aan die houten speeltoestellen die ik na verloop van tijd ook niet meer mooi vindt door de invloeden van het weer. En dan heb ik het nog niet over de gezondheidsvoordelen gehad van spelen in de buitenlucht.

Laat je fantasie de vrije loop

Natuurlijk hoef je al die aanvullingen niet te kopen. Je kunt ook je fantasie de vrije loop laten, zodat je nog meer spellen kunt bedenken. Gooi een oud laken over het frame en je kunt een tent bouwen. Speelt er op een gegeven moment niemand meer met het frame dan kun je ‘m ook opleuken met van die hangbakken waar je dan weer planten in zet. Kun je zo een hangende bloemen of moestuin maken. Als je hier eens met je kids voor gaat zitten, hebben ze vast nog tal van andere ideeën.

Foto: Pexels – kid-in-grijze-ronde-hoed-op-hangende-schommel-230620/ – pexels-trinitykubassek-230620.jpg

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 9, 2024 /