Actueel
24-uurs kinderopvang in kleuterinternaat Lanaken

Waarom kies je voor kinderen als je ze vervolgens van zondagavond tot en met vrijdagavond onderbrengt in een internaat? Die vraag stel ik mezelf, terwijl ik een reportage bekijk over het succes van Belgische kleuterinternaten.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

In Lanaken, vlak over de grens bij Maastricht, kun je je kleuters (kinderen vanaf drie jaar) al voor 11,50 euro per dag ‘dumpen’. De beheerder Raf Duboi vertelt aan de Limburgse tv-zender L1 wat je daar allemaal voor krijgt. “Dit is inclusief drie maaltijden per dag, water, elektriciteit en de vaste begeleiding van de medewerkers.”

Hij legt uit waarom ouders voor een kleuterinternaat kiezen, waarbij hij wel aangeeft dat thuis opvoeden de ideale situatie voor kinderen is. “Ouders zijn niet altijd in staat om een vaste structuur te bieden. Bijvoorbeeld omdat ze beiden een drukke baan hebben, of omdat ze er alleen voor staan en er niet de tijd voor hebben. In dit geval zijn kinderen beter af in een internaat.”

Bekijk de reportage van L1:

Persoonlijk zou ik nooit voor een internaat kiezen. Als je uiteindelijk voor kinderen kiest, wil je toch zoveel mogelijk van hun leven meekrijgen. Ze echt zien opgroeien. Dat lukt nu niet. Of zou het voor jullie wel een oplossing zijn?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
4 comments
 • Jenny
  jun 12, 2013 (20:39)

  Wat belachelijk! Ik weet natuurlijk niet hoe het geregeld is met bijstand, als je bijvoorbeeld een alleenstaande moeder bent. Maar dan nog kan je werken en je kleuter eind van de dag toch ophalen?! Droevig volkje die Belgen. Sorry, maar er spat geen emotie vanaf. Vermengd met de Franse slag lijken ze hun kinderen als een soort objecten te beschouwen.

  • twijfelmoeder
   jun 12, 2013 (20:42)

   Maar er zijn dus ook Nederlanders die hun kleutertjes naar toe brengen.

 • Zwemles en avondeten bij kinderopvang
  jun 11, 2013 (18:20)

  […] dit voorbeeld uit Enschede is misschien niet zo extreem als de kleuterinternaten in België, toch vind ik het persoonlijk ver gaan. Zelf zegt kinderopvangorganisatie Catalpa dat ze ouders […]

 • Sjoukje
  mei 30, 2013 (00:12)

  Absoluut geen oplossing..! Zielig voor kindjes die hier gedumpt worden 🙁

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: