Meer praktische informatie nodig aanstaande vaders

Wist je dat mannen die voor de eerste keer vader worden ontzettend bang zijn om hun kindje voor de eerste keer vast te houden? In dit artikel meer over het onderzoek en meteen een aantal boekentips voor (aanstaande) vaders.

Dit blijkt uit een enquête van Persil. Wat blijkt bijna eenderde heeft geen idee hoe ze dat moeten doen. Eenvijfde heeft zelfs nog nooit een pasgeboren baby opgepakt.

Uit het Britse onderzoek blijkt dat er veel behoefte (negentig procent!) is aan praktische informatie voor heren. Let op: en dan wel voordat de baby ter wereld komt. De meeste vaders voelen zich nu zo onervaren dat zestig procent toegeeft dat hun gebrek aan kennis zorgt voor angst bij het eerste contact met de kleine.

Update 2017: Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat mijn lief hier helemaal geen moeite mee had. Toch hebben wij er wel voor gekozen om samen een pufcursus te volgen. Erg fijn! Wij doen sowieso veel samen. Ik vind het namelijk onbegrijpelijk dat er mannen zijn die zelfs geen luiers verschonen.

Nu ik er anno 2019 over nadenk, dan kan ik me wel vinden in die vaders. Voor mijn boek De Twijfelmoeder heb ik natuurlijk ontzettend veel artikelen gelezen rondom het ouderschap. En de vader wordt daarbij vaak niet genoemd. Als vrouw kun je eindeloos veel artikelen Googlen, maar voor mannen zijn de tips toch wat schaarser. Wat ik mannen zou aanraden?

Boekentips voor vaders:

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 30, 2013 /