Onderzocht
Meer praktische informatie nodig aanstaande vaders

Wist je dat mannen die voor de eerste keer vader worden ontzettend bang zijn om hun kindje voor de eerste keer vast te houden? Dit blijkt uit een enquête van Persil. Wat blijkt bijna eenderde heeft geen idee hoe ze dat moeten doen. Eenvijfde heeft zelfs nog nooit een pasgeboren baby opgepakt.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Uit het Britse onderzoek blijkt dat er veel behoefte (negentig procent!) is aan praktische informatie voor heren. Let op: en dan wel voordat de baby ter wereld komt. De meeste vaders voelen zich nu zo onervaren dat zestig procent toegeeft dat hun gebrek aan kennis zorgt voor angst bij het eerste contact met de kleine.

Update 2017: Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat mijn lief hier helemaal geen moeite mee had. Toch hebben wij er wel voor gekozen om samen een pufcursus te volgen. Erg fijn! Wij doen sowieso veel samen. Ik vind het namelijk onbegrijpelijk dat er mannen zijn die zelfs geen luiers verschonen.

Hoe zit dat bij jullie mannen?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • mandm
    mei 30, 2013 (11:36)

    Je bent toch bang dat je het hoofdje niet goed ondersteunt of dat je het laat vallen. Ik hoor ouders vaak zeggen dat die angst veel minder is bij je eigen kind, maar daar kan ik me dus helemaal niks bij voorstellen. Volgens mij is er maar één oplossing: oefenen en daardoor behendig worden. Maar ja, wil je het echt ervaren en leren dan heb je natuurlijk niks aan een pop.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: