Waar gaat TwijfelMoeder over…

Waar gaat TwijfelMoeder over… ja, als je dit artikel via Google hebt gevonden, dan ben je nu uitgekomen op een bericht dat ik op 24 mei 2013 publiceerde. Het moment dat TwijfelMoeder.nl live ging. In die vier jaar is er veel veranderd, maar toch ook weer niet. Vandaar dat ik heb besloten om dit artikel te updaten.

Zo begon het in 2013 allemaal. Dit vertelde ik toen als iemand vroeg ‘Waar gaat TwijfelMoeder nu eigenlijk over?’

TwijfelMoeder is de site voor vrouwen die twijfelen over het feit of ze wel of geen kinderen willen. Over dit onderwerp zal ik columns schrijven, maar ik plaats ook nieuwsberichten, interviews en allerhande weetjes.

Inmiddels is het 2017. Er is het afgelopen jaar heel veel veranderd. Aan al het twijfelen is een eind gekomen en ik ben sinds eind maart 2017 moeder van een prachtige zoon. Als je niet meer twijfelt wat zou je er dan nog over schrijven, denk je misschien. Wat dacht je van de reacties? Twijfelen over je kinderwens is helaas nog steeds een taboe. Iedereen gaat er maar vanuit dat je kinderen wil. Dat vrouwen rammelende eierstokken krijgen als ze ergens midden twintig zijn.

In de praktijk is de situatie vaak anders. Ik zal wat mogelijkheden opsommen:

  • Je wil wel, maar je hebt geen partner
  • Het is jullie grootste wens, maar moeder natuur werkt niet mee
  • Dit is nog niet het juiste moment, maar je ziet jezelf in de toekomst wel als moeder
  • Er is discussie over thuis; zij wil wel, maar hij niet of vice versa
  • Nee, het is echt niks voor jou: jij bent bewust kinderloos

Kortom zoveel verschillende situaties, die ook vaak gepaard gaan met verdriet. Onderschat de invloed niet van een medisch traject; niet alleen op fysiek vlak, maar ook zeker emotioneel. En wat te denken van de situaties waarin de partners niet op één lijn zitten? Wacht je op elkaar of betekent het verschil in kinderwens ook het einde van de relatie. Ja, op dat vlak open ik graag nog steeds jullie ogen. Aan de ene kant door mijn persoonlijke column, maar zeker ook met de andere artikelen die ik plaats (zoals interviews, lezersreacties en ga zo maar door).

Als men nu – in 2017 – vraagt ‘Waar gaat TwijfelMoeder nu eigenlijk over?’ zeg ik:

TwijfelMoeder is dé plek waar zonder taboes wordt geschreven over het al dan niet hebben van een kinderwens en het moederschap. Een inspirerende plek voor (aanstaande) moeders, maar ook het platform waar je als je geen (of niets met) kinderen hebt heel wat vermakelijke artikelen kunt lezen.

Veel leesplezier!

Praat mee over dit onderwerp op onze Facebook-pagina. Daarnaast is er in de besloten Facebook-groep alle ruimte om je twijfels over je (ontbrekende) kinderwens te bespreken.

mei 24, 2013 /