Actueel
Zwanger worden op latere leeftijd is dat erg?

Als TwijfelMoeder word ik vaak gewezen op mijn leeftijd. Ik ben nu 29 en dat moet het er volgens velen toch eens van komen. Het moet klaar zijn met die twijfels. ‘Voor je het weet ben je te laat’, is zo’n zin die ik de afgelopen maanden al vele keren voorbij heb horen komen. Maar is een late zwangerschap erg?

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Ik heb op de website van De Telegraaf een interessant artikel gevonden over zwanger worden op latere leeftijd. Expert Eva Alblas geeft antwoord op diverse vragen die gaan over de vruchtbaarheid van vrouwen op latere leeftijd, maar ook over de belasting van het lichaam en kans op een miskraam of een aangeboren afwijking.

Haar conclusie:

Zwanger worden op latere leeftijd kan zeker! Het kan alleen wat langer duren voordat je zwanger bent en je hebt wat meer risico’s dan je buurvrouw van 25 die zwanger is… Belangrijk is dus om als vrouw de extra risico’s die een zwangerschap op latere leeftijd met zich mee kan brengen af te wegen.

Het was een interessant artikel uit 2013, maar helaas krijg ik nu (juli 2017) een foutmelding en kan ik jullie dat niet meer laten lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: