Actueel
Vrouwen krijgen eerste kind op 29e

Gemiddeld krijgen vrouwen hun eerste kindje op hun 29e, dit blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau van de Statistiek. Dit aantal is na de jaren zeventig gestegen, maar is de laatste jaren vrij stabiel.

De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen in de jaren zeventig voor het eerst een baby kregen, was ongeveer 24 jaar. Nu zijn vrouwen ruim 29 jaar.

Als ik de cijfertjes zo bekijk, is het dus helemaal niet zo gek dat ik nu volop vragen over mijn kinderwens krijg. Als 29-jarige ben ik volgens het gemiddelde nu aan de beurt…

Cadeauwinkel
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en verwacht in maart 2017 ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: