Onderzocht
Vaders voelen meer druk na geboorte kind

Het krijgen van kinderen zie ik als een van de grootste veranderingen in een mensenleven. Ik zie in mijn omgeving dat je je gedrag en denkwijze moet aanpassen. Iets wat vaak voor twijfels zorgt in de trant van ‘doe ik het wel goed’. En dat gevoel hebben niet alleen moeders. Uit onderzoek blijkt dat vaders ook meer druk voelen door de komst van hun kind.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Uit Brits onderzoek blijkt dat 62 procent vooraf geen idee had van hoe stressvol de komst van een kindje is. Gelukkig leggen ze zich hier wel bij neer, zodat ze hun partner kunnen helpen. Dat wordt gewaardeerd; 43 procent van de vrouwen noemt hun man de grootste steun tijdens de bevalling.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: