Onderzocht
81 procent vrouwen gaat minder werken na geboorte kind

Wie gaat er minder werken na de geboorte, vroeg 24Baby.nl aan zijn lezers. Dan zou je in deze geëmancipeerde maatschappij verwachten dat zowel moeder, als vader water bij de wijn doen. Maar nee hoor… Na de geboorte gaat 81 procent van de vrouwen minder werken, terwijl de vader zijn uren blijft maken.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Persoonlijk zou ik het heel moeilijk vinden om mijn werk op te geven. Natuurlijk is dat in mijn geval wel het makkelijkste. Ik ben tenslotte zelfstandig ondernemer, dus ik kan minder klussen aannemen zodat ik meer tijd heb voor de opvoeding. Maar word ik daar gelukkig van? Nee! Dat vraag ik me dus ook af bij deze vrouwen

Moeders laat me weten hoe jullie dit aangepakt hebben. En twijfelaars hoe zien jullie dit voor je?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Sjoukje
    aug 21, 2013 (20:11)

    Een ding: je kunt van tevoren verzinnen wat je wilt, maar over et algemeen weet je et pas echt als je moeder bent geworden. In sommige gevallen zul je blij zijn dat je minder werkt: meer balans. In andere gevallen kan et werk juist weer een toevlucht zijn. Bijvoorbeeld met zorgenkindjes. Alhoewel, daarvoor hoef je misschien geen zorgenkindje te hebben…. 😉 In mijn geval: ik geniet met volle teugen van minder werken en meer genieten van mijn kind. En of het nu de vader of de moeder is die water bij de wijn doet, zolang een kind maar niet full-time in de creche wordt gedumpt. Ook hier weer een slag om de arm: dit geldt natuurlijk niet als je als alleenstaande vader of moeder niet anders kunt dan full-time werken om rond te komen…

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: