Loretta Schrijver vertelt over ontbreken kinderwens

Loretta Schrijver heeft geen kinderwens. In verschillende interviews heeft de presentatrice van Koffietijd daar nooit een geheim van gemaakt. Op dit moment steelt Loretta de harten van de kijker met haar juryrol in The Masked Singer, daarin is ze te zien naast Carlo Boszhard.

Loretta Schrijver voelt geen voorplantingsdrift

Zo vertelde ze bijvoorbeeld in Weekend dat ze kinderen leuk vindt, maar dat ze ‘die voorplantingsdrift niet zo’ snapt. Toch denkt ze wel dat ze van een kind had kunnen houden. Ze is van mening dat de vonk meteen overslaat als je een kindje in handen hebt. “Dat is een instinct, daar ben ik van overtuigd”, zo lees ik in samenvatting van dat artikel uit 2012 in De Telegraaf.

Tegenover Gijs Groenteman vertelde ze er in Margriet (augustus 2013) ook uitvoerig over. “Toen ik achttien was, wist ik dat ik een heleboel kinderen wilde, maar niet van mezelf. Ik wilde kinderen die er al waren, maar een warm huis nodig hadden. En een heleboel dieren erbij. Een man speelde niet eens een rol in mijn fantasie. Het is er nooit van gekomen, met die kinderen.”

Geen diepe kinderwens

Ze vervolgt: “Een diepe kinderwens, die vrouwen na hun dertigste vaak krijgen, heb ik nooit gehad. Misschien is het ook bepaald door de maatschappij: een man, kindertjes erbij – dat hoort zo. Ik was er al vrij vroeg van overtuigd dat het van mij niet zo hoefde.” Mooi dat de presentatrice daar zo duidelijk over is. Vaak wordt tocht het beeld geschetst dat alle vrouwen kinderen willen, maar veel lezeressen van deze site weten natuurlijk ook dat je daar flink over kunt twijfelen. Zeker als je bewust kinderloos wilt blijven en iedereen steeds op je in praat.

In een eerder interview met Vriendin geeft Loretta Schrijver ook aan dat ze geen spijt heeft dat ze geen kinderen heeft. Dat wordt kinderloze (of misschien lees jij liever: kindervrije) vrouwen vaak voorgehouden, maar ook uit onderzoek blijkt dat bewust kinderloze vrouwen daar geen last van hebben.

Foto van Childfree-handwriting van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 12, 2013 /