Bewust kinderloos: wat wil jij hierover weten?

Bewust kinderloos blijven of – misschien zelfs ondanks de twijfels toch – voor een kindje gaan. De keuze wel of geen kind kan je flink aan het wankelen brengen. Zeker als in je omgeving het ene na het andere kindje wordt geboren…

Voor mijn boek heb verschillende vrouwen gesproken, die bewust kinderloos zijn. En ook hier op de site zijn in het verleden al een aantal berichten over dit onderwerp online gegaan. In deze post heb ik er een aantal voor je geselecteerd.

Maar wat zou jij van deze vrouwen (en mannen) willen weten? Misschien heb je bepaalde gedachten over bewust kinderloze vrouwen en mannen en wil je weten of dat echt zo is, of dat dit vooroordelen zijn die eigenlijk nergens op slaan. Misschien neigt jouw twijfel ook meer naar een ‘nee, geen kids voor mij’, maar is er toch die angst dat er op een gegeven moment geen weg meer terug is.

Anderzijds maak je je misschien zorgen over wat de buitenwereld dan van je denkt. Over vriendschappen die verloren gaan, omdat jullie de enige in ‘de groep’ zijn zonder kinderen. Of misschien zelfs over je relatie die dan geen stand houdt, omdat hij wel heel graag kinderen wil.

In de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens, die ik speciaal gestart ben voor vrouwen die twijfelen, zitten een aantal dames die de knoop al door hebben gehakt. Mogelijk kunnen zij al antwoord geven op deze vragen. En aan de andere kant, zal ik jullie vragen ook bundelen, zodat ik hier in de toekomst een artikel over kan maken.

Laat die vragen dus maar komen; ook als je zelf inmiddels al een beslissing hebt genomen en moeder bent. Dan kun je gewoon op de Facebook-pagina een reactie achterlaten. Juist door vragen uit verschillende hoeken te hebben, kunnen we tot een breder en inspirerend beeld komen.

Wil je nog meer hierover lezen, dan heb ik ook nog een aantal boekentips op dit gebied:

Foto jonge vrouw van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 21, 2019 /