Persoonlijkheid heeft invloed op kinderwens

Wist je dat humeurige en emotionele mannen steeds minder kinderen krijgen? Extroverte en open mensen krijgen juist meer kinderen. En vrouwen die nauwkeurig zijn willen er juist minder. Dat blijkt uit een recente studie die gepubliceerd is in de European Journal of Personality.

Hoofdonderzoeker Vegard Skirbekk, die tot deze conclusie kwam op basis van Noorse cijfers, meldt dat persoonlijkheid een van de factoren kan zijn waarom de vruchtbaarheid in Europa daalt. Daarnaast willen koppels elkaar meer testen voor ze aan gezinsuitbreiding beginnen.

Als ik deze gegevens mag geloven, dan eindigt het twijfelen dus in een ‘ja, ik wil kids en het liefst een heel elftal’. Ik ben namelijk nogal een extroverte en open persoonlijkheid. Hmm en mijn man is ook nog niet eens extreem humeurig of emotioneel. We zullen het zien. De Noren zijn er in ieder geval van overtuigd dat hun conclusie voor de hele westerse wereld geldt.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 23, 2013 /