Onderzocht
Persoonlijkheid heeft invloed op kinderwens

Wist je dat humeurige en emotionele mannen steeds minder kinderen krijgen? Extroverte en open mensen krijgen juist meer kinderen. En vrouwen die nauwkeurig zijn willen er juist minder. Dat blijkt uit een recente studie die gepubliceerd is in de European Journal of Personality.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Hoofdonderzoeker Vegard Skirbekk, die tot deze conclusie kwam op basis van Noorse cijfers, meldt dat persoonlijkheid een van de factoren kan zijn waarom de vruchtbaarheid in Europa daalt. Daarnaast willen koppels elkaar meer testen voor ze aan gezinsuitbreiding beginnen.

Als ik deze gegevens mag geloven, dan eindigt het twijfelen dus in een ‘ja, ik wil kids en het liefst een heel elftal’. Ik ben namelijk nogal een extroverte en open persoonlijkheid. Hmm en mijn man is ook nog niet eens extreem humeurig of emotioneel. We zullen het zien. De Noren zijn er in ieder geval van overtuigd dat hun conclusie voor de hele westerse wereld geldt.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: