Actueel
België wil NIPT-test vergoeden bij hoog risico op Downsyndroom

De Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) moet op dit moment door de zwangere vrouw zelf betaald worden. Het maakt niet uit of je nu uit België komt of uit Nederland; vergoeding vanuit de verzekering is op dit moment nog niet mogelijk. Bij onze zuiderburen gaat daar wel verandering in komen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Professor Jacques Jani van het Universitair Verplegingscentrum Brugmann (UVCB), oprichter van de Fetal Medicine Foundation Belgium, zet dat de NIPT-test in de toekomst terugbetaald zal worden. Wanneer het zo ver is, zal dit in zowat vijf procent van de gevallen gebeuren. Dit zal zo zijn als er een hoog risico op het Downsyndroom is.

Klik hier om er meer over te lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: