België wil NIPT-test vergoeden bij hoog risico op Downsyndroom

De Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) moet op dit moment door de zwangere vrouw zelf betaald worden. Het maakt niet uit of je nu uit België komt of uit Nederland; vergoeding vanuit de verzekering is op dit moment nog niet mogelijk. Bij onze zuiderburen gaat daar wel verandering in komen.

Professor Jacques Jani van het Universitair Verplegingscentrum Brugmann (UVCB), oprichter van de Fetal Medicine Foundation Belgium, zet dat de NIPT-test in de toekomst terugbetaald zal worden. Wanneer het zo ver is, zal dit in zowat vijf procent van de gevallen gebeuren. Dit zal zo zijn als er een hoog risico op het Downsyndroom is.

Klik hier om er meer over te lezen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

september 4, 2013 /