Door hyperemesis gravidarum twijfelen over gewenst kindje

Het verhaal van blogger Marike heeft me zo geraakt, dat ik dit ook met jullie wil delen. Op dit moment is de bedenkster van LIV’WOW zwanger. Het babytje is heel erg gewenst, maar doordat er bij haar hyperemesis gravidarum werd geconstateerd – waardoor ze overmatig moet braken tijdens de zwangerschap – begon ze zelfs aan haar kinderwens te twijfelen.

De misselijkheid beheerst op dit moment haar leven. En dat is heel heftig. Bij deze een quote uit haar persoonlijke blogpost, waarmee ze meer aandacht voor de aandoening hoopt te genereren. Daar steun ik haar graag bij, want het is niet niks:

Ondanks de lieve zorgen van mijn ouders en mijn vriend raakte ik eenzaam en behoorlijk in de war. Hoewel deze baby een lang gekoesterde wens is, ging ik twijfelen aan alles eromheen. ‘Waarom wil ik in hemelsnaam deze baby?’. Gelukkig kon ik hierover praten met mijn vriend en wist hij mij te overtuigen dat deze gedachte er alleen was omdat ik zo ziek was (deze gedachtes zijn onderdeel van de ziekte hyperemesis gravidarum en zijn een reden dat sommigen geen andere oplossing zien dan abortus).

LIV’WOW is anno 2024 niet meer online, maar Marike blogt nog op MamaLifestyle – ook over Hyperemesis Gravidarum.

Twijfel jij over je kinderwens?

september 30, 2013 /