Door hyperemesis gravidarum twijfelen over gewenst kindje

Het verhaal van blogger Marike heeft me zo geraakt, dat ik dit ook met jullie wil delen. Op dit moment is de bedenkster van LIV’WOW zwanger. Het babytje is heel erg gewenst, maar doordat er bij haar hyperemesis gravidarum werd geconstateerd – waardoor ze overmatig moet braken tijdens de zwangerschap – begon ze zelfs aan haar kinderwens te twijfelen.

De misselijkheid beheerst op dit moment haar leven. En dat is heel heftig. Bij deze een quote uit haar persoonlijke blogpost, waarmee ze meer aandacht voor de aandoening hoopt te genereren. Daar steun ik haar graag bij, want het is niet niks:

Ondanks de lieve zorgen van mijn ouders en mijn vriend raakte ik eenzaam en behoorlijk in de war. Hoewel deze baby een lang gekoesterde wens is, ging ik twijfelen aan alles eromheen. ‘Waarom wil ik in hemelsnaam deze baby?’. Gelukkig kon ik hierover praten met mijn vriend en wist hij mij te overtuigen dat deze gedachte er alleen was omdat ik zo ziek was (deze gedachtes zijn onderdeel van de ziekte hyperemesis gravidarum en zijn een reden dat sommigen geen andere oplossing zien dan abortus).

Klik hier om het verhaal van Marike te lezen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

september 30, 2013 /