Recensie
Wat ze je niet vertellen over mama zijn

Suus Ruis heeft een geweldig boek geschreven. In ‘Wat ze je niet vertellen over mama zijn’ beschrijft ze de meest hilarische en eerlijke ervaringen van een drukke moeder. Ze neemt het moederschap heel serieus, maar zichzelf wat minder. Dat levert echt super fijne verhalen op.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Als hardwerkende moeder met deadlines – Suus Ruis is freelance journaliste voor bekende tijdschriften – moet je nu eenmaal een heleboel ballen in de lucht houden. De ene dag gaat dat beter dan de andere. Soms voel je je een waardeloze mum. Daar lach je om, dat spoel je weg met een glas Chardonnay en dat levert een leuke column op voor de Fabulous mama. Dan weer ben je de bijna perfecte moeder, met de ultieme traktatie of een te leuk gesprek met je kind.

Ik mag dan zelf nog geen moeder zijn; het boek heeft me de nodige uurtjes vermaakt. De verhalen over haar zoon, de vijfjarige Caesar, lezen als een trein. Wat heb ik gelachen om het stuk waarin ze vertelt dat alle playdates van haar zoontje juist op haar wc moeten poepen. En om hoe ze het bezoek van de schoolfotograaf is vergeten.

Maar ze vertelt in Wat ze je niet vertellen over mama zijn ook eerlijk over hoe ze haar zoon een klap heeft gegeven (en daar vervolgens ontzettend overstuur door is). En over het feit dat ze een gescheiden moeder is. En dan vergeet ik nog zoveel meer. Dat moet je gewoon zelf ontdekken. Moeders zullen dan veel herkenbare situaties tegenkomen. En wij twijfelaars? Ja, ze weet ons nog niet te overtuigen van het moederschap. Maar er wordt ons nu wel een eerlijk beeld voorgeschoteld. Fijn!

Heb dit boek al gelezen, laat dan weten wat jij er van vond.

[bol_product_links block_id=”bol_523b313b33b4f_selected-products” products=”9200000011325957″ name=”suusruis” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”333333″ link_color=”009D88″ border_color=”D60450″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: