Wereldwijd 85.280.000 zwangerschappen ongewenst

Ik heb het gister helemaal gemist, maar het was Wereld Anticonceptiedag. Wist je dat wereldwijd 41% van de 208 miljoen zwangerschappen ongewenst is? Dit komt neer op een aantal van 85.280.000. Slechte voorlichting en onbekendheid met betrouwbare anticonceptiemethoden is hiervan mede de oorzaak.

De keuze voor een anticonceptiemethode is individueel en gebaseerd op de levensfase en levensstijl en achtergrond (zoals familiehistorie) van de vrouw. Daarin speelt goede voorlichting en advies in overleg met de voorschrijver een grote rol.

In het kader van de anticonceptiedag onderzoekt Bayer onder Nederlandse vrouwen hun bekendheid met en hun informatievoorziening over hun keuzeopties voor de verschillende mogelijkheden van anticonceptie. Het gaat om het online-onderzoek ‘Know your options’.

Bron voor de cijfers: Singh, S., et al. Unintended pregnancy: worldwide levels, trends, and outcomes. Stud Fam Plann (2010)41(4): 241-250

Twijfel jij over je kinderwens?

september 27, 2013 /