Actueel
Wereldwijd 85.280.000 zwangerschappen ongewenst

Ik heb het gister helemaal gemist, maar het was Wereld Anticonceptiedag. Wist je dat wereldwijd 41% van de 208 miljoen zwangerschappen ongewenst is? Dit komt neer op een aantal van 85.280.000. Slechte voorlichting en onbekendheid met betrouwbare anticonceptiemethoden is hiervan mede de oorzaak.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De keuze voor een anticonceptiemethode is individueel en gebaseerd op de levensfase en levensstijl en achtergrond (zoals familiehistorie) van de vrouw. Daarin speelt goede voorlichting en advies in overleg met de voorschrijver een grote rol.

In het kader van de anticonceptiedag onderzoekt Bayer onder Nederlandse vrouwen hun bekendheid met en hun informatievoorziening over hun keuzeopties voor de verschillende mogelijkheden van anticonceptie. Dit online-onderzoek ‘Know your options’ vind je op www.mijnanticonceptie.nl.

Bron voor de cijfers: Singh, S., et al. Unintended pregnancy: worldwide levels, trends, and outcomes. Stud Fam Plann (2010)41(4): 241-250

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: