Baby’s van 24 en 25 weken alle kansen geven

Als je baby al bij 24 of 25 wordt geboren dan was de overlevingskans tien jaar geleden amper twee procent. Nu is dat al twintig procent, waarbij de helft van de overlevers wel een handicap heeft. Alleen laten dokters nu vooral de natuur beslissen. Pas vanaf 26 weken wordt er alles aan gedaan om een baby in leven te houden.

Daarom willen centra voor prematuren in België deze kindjes ook alle kansen geven. Ouders moeten er dan wel nadrukkelijk om vragen. in De Standaard zegt gynaecoloog Wilfried Gyselaers van de U Hasselt.

De medische wetenschap heeft zoveel vooruitgang geboekt dat sommige artsen zich niet goed meer voelen bij de weigering om een kind van 24 of 25 te behandelen. (…) “Het is onze taak om de ouders daar eerlijk over te informeren. Als zij vinden dat we toch het onderste uit de kan moeten halen dan kan er met alle betrokkenen een afweging gemaakt worden.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 21, 2013 /