Axel Daeseleire: kinderen… ‘Ik dacht dat komt wel’

De kinderwens van Axel Daeseleire wordt getriggerd als hij voor de eerste aflevering van Axel Gaat Binnen seizoen 3 een kleine week verblijft op de afdeling Moeder en Kind van Ziekenhuis Oost-Limburg. Axel Daeseleire dacht kinderen ‘dat komt wel’. “Intussen ben ik 54…” In diezelfde aflevering zegt hij ook. “Ze gaan me hier niet opzadelen met de goesting om een kleine te beginnen maken op mijn 54. Wat is dat hier?”

Axel Daeseleire & kinderen

Aan het begin van de aflevering vertelt de Vlaamse presentator en acteur Axel Daeseleire dat hij geen kinderen heeft. “Dat is volledig onbekend terrein voor mij. Ik heb daar nul komma nul ervaring in. Maar ik heb al in relaties gezeten met kinderen. En ook in mijn huidige relatie is er een kind van vijf aanwezig.”

‘Ik dacht dat komt wel’

Als één van de medewerksters in het ziekenhuis aan Axel Daeseleire vraagt of hij kinderen heeft, is hij hier heel openhartig in. Dat waardeer ik ontzettend, want zonder dat hij het vermoedelijk weet, is hij hier velen mee tot steun. De presentator van Axel Gaat Binnen vertelt dat hij geen kids heeft, maar zich nu ‘keihard betrapt’ op het feit dat hij aan het denken is gezet. “Ik heb daar nooit echt lang bij stilgestaan van: wil ik dat nu wel of niet. Ik heb kinderen zien geboren worden bij mijn broers, bij vrienden, maar ikzelf heb daar echt nooit bij stilgestaan. Ik dacht: dat komt wel.”

Vruchtbaar op latere leeftijd

“Ondertussen ben ik 54. Het kan nog… Misschien is de eerste stap de kwaliteit van mijn zaadproductie eens laten checken”, spreekt hij zich opeens heel open uit aan de balie. Dat is natuurlijk ook het voordeel van mannen. Zij zijn ook op latere leeftijd nog vruchtbaar. Als het er dan niet van komt, bijvoorbeeld doordat je te druk bent met werk of geen relatie hebt, dan is er niet zozeer die tijdsdruk.

Axel Daeseleire: papa van in de vijftig?

Zo zou Axel Daeseleire gewoon een papa van in de vijftig kunnen worden. En daarmee is hij nog niet eens ‘heel oud’. Herman Brusselmans werd bijvoorbeeld voor het eerst vader op zijn 65-ste van zoontje Roman. Daar vertelde Herman Brusselmans in Het Huis over. En in Nederland kon je recent nog op tv kijken naar de documentaire over Hans Fels, die op zijn 63ste vader werd van dochter Zara. Al zou ik er zelf niet aan moeten denken; in 2013 was ik daar nog vrij uitgesproken over in mijn column Vijftig is toch te oud om vader te worden

Kinderwens Axel Daeseleire getriggerd

Wat interessant is om te zien – zeker als jezelf twijfelt over of je wel of geen kinderen wil – is het moment waarop de kinderwens van Axel Daeseleire wordt getriggerd. Hij spreekt zich uit nadat hij een pasgeboren kindje een flesje heeft gegeven. “Ja. Wow, dat is… Ja, dat is heel leuk. Ik heb al kinderen van vrienden en mijn petekinderen op mijn arm gehad. Maar nu door heel die week erin ondergedompeld te zijn in het gegeven geboorte, nieuw leven, kinderen, te vroeg of op tijd, met probleem of zonder problemen geboren te zijn. Als je dan zo’n kiddo van drie dagen oud een flesje geeft, met succes, ja dat raakt mijn moederhart.”

‘Ik stress er niet over’

Aan het slot van de eerste aflevering van Axel Gaat Binnen vertelt Axel Daeseleire dat zijn verblijf wel wat heeft losgemaakt. En dat op een fijne manier. “Maar ik stress er niet over. Dat is het voordeel als man natuurlijk. Ik zou vooralsnog kunnen. Maar dat is wat ik ga meenemen naar huis. Dat gaat me nog een tijd bezighouden vrees ik.” Wie weet zien we dus binnenkort een berichtje in de media dat Axel Daeseleire papa gaat worden… Of dat bericht komt nooit en dan is dat ook helemaal goed. Die keuze is aan hem. Het is mooi dat hij in dit programma er bij stil staat.

Centrum Integrale Gezinszorg

Misschien zien we ook nog wel een verandering als we naar de aflevering kijken, die later volgt over het Centrum Integrale Gezinszorg. In het centrum in Kortrijk leeft hij mee met jonge ouders, die hulp nodig hebben bij de opvoeding van hun kinderen. Het zijn vaak moeders die een problematische thuissituatie met drank- of drugsmisbruik zijn ontvlucht. Daarnaast gaat hij ook nog een aflevering naar kostschool Ter Groene Poorte; daarmee gaat hij terug naar zijn jeugd op het internaat. Kortom nog meer afleveringen in het derde seizoen van Axel Gaat Binnen, die interessant zijn voor wie twijfelt over haar (of zijn) kinderwens.

Foto’s: VTM – aflevering 1 Axel Gaat Binnen seizoen 3

Twijfel jij over je kinderwens?

april 19, 2024 /