Daphne Bunskoek wil geen kinderen

Daphne Bunskoek wil geen kinderen; dat heeft ze vertelt in een interview met het AD (in oktober 2013). Haar geliefde Wessel van Diepen heeft een dochter van veertien, maar de presentatrice (en actrice) heeft niet de behoefte zelf een kind op de wereld te zetten.

“Dat heb ik van jongs af: ik hecht veel waarde aan de vrijheid. En laat dat geen statement naar de wereld zijn of zo. Dat denken mensen nog weleens te snel”, aldus Daphne Bunskoek, die anno 2019 dagelijks op tv is met 5 Uur Live. Wat mij betreft is ze echt een van de voorbeelden als het gaat om bewust kinderloze vrouwen die daar voor uitkomen.

Vrijheid

In een recent interview met Margriet zei Daphne Bunskoek over die vrijheid het volgende: “Als kind hoopte ik vooral op vrijheid. Ik dacht al jong: ik ga niet trouwen en geen kinderen krijgen, want ik wil vrij zijn. Dat is gelukt. Ik heb geen ‘negen tot vijf’-baan en heb geen tropenjaren meegemaakt, waarin ik me moest wegcijferen voor de kinderen.” In alles wat ze zegt, merk je dat ze echt achter haar keuze staat en geen spijt heeft.

Stiefmoeder

Ze speelt een rol in het leven van haar stiefdochter, maar ‘het zwaartepunt van de zorg lag altijd bij haar vader’, aldus de presentatrice. Over haar rol zegt ze: “Ik denk dat het heel belangrijk is dat je als stiefouder de kinderen tijd geeft met hun ouders. Dat je niet dwingt tot een nieuw gezin waarin alles samen wordt gedaan.”

Daphne Bunskoek gaat verder: “Ik vind het zo sneu om te zien hoe kinderen soms moeten meedraaien in de nieuwe droom van hun vader of moeder. Ik heb me altijd gerealiseerd dat mijn aandeel in India’s leven een bonus is. Ze heeft al een vader en een moeder, wat ik met haar doe komt er extra bij. Maar dat neemt niet weg dat ik mijn band met haar heel waardevol vind.”

Foto die vrijheid symboliseert van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 17, 2013 /