Column
Kinderen krijgen tijdens de crisis…

Uit de cijfers blijkt dat steeds minder stellen het aandurven om voor een kind te kiezen in crisistijd. Ik begrijp dat helemaal. Nu heb ik geen last van gierende hormonen. Maar als ik het goed begrijp van moeders om me heen, dan kan zelfs gezond verstand niet tegen een heftige kinderwens op. Ik ben blij dat ik daar geen last van heb, want ik vind de tijd nu toch wat te onzeker.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

“Maar jullie hebben het toch allemaal goed voor elkaar? Je man heeft een vaste baan. Jij hebt al acht jaar een eigen bedrijf. En jullie smijten het verdiende geld ook niet over de balk. Waar maak je je dan zorgen over”, wordt dan wel eens gezegd. Toch zie ik in mijn omgeving ook mensen die uit het niets hun baan verliezen. Dat kan iedereen gebeuren. En dat de tijdschriftenmarkt op dit moment dramatisch is, hoef ik je vast niet te vertellen na al het gedoe bij Sanoma.

Dat je als het allemaal wat minder gaat ook voor een kindje, of zelfs voor meerdere kinderen kunt zorgen, geloof ik best. Er zijn zoveel mensen die het lukt. Maar je ziet op tv ook de vaders en moeders die ieder dubbeltje moeten omdraaien. Waar deurwaarders regelmatig langskomen, en in het ergste geval zelfs uit huis zetting dreigt. Die stress kun je niet verborgen houden voor een kindje. Op tv zie ik dan zo’n meisje tegen haar moeder zeggen dat ze niet verdrietig moet zijn. Dat vind ik heftig.

Natuurlijk weet je het nooit helemaal zeker. Maar dit is toch wel een heel spannende tijd. Een tijd die – zelfs als je er financieel niet dramatisch voorstaat – gepaard gaat met stress. Iets wat je volgens mij niet moet hebben als je voor een kindje kiest. Dan kun je volgens mij ook niet van de zwangerschap genieten.

In het interview dat deze week in Grazia staat, lees je er meer over.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
    dec 25, 2016 (23:41)

    […] kies ik voor abortus 24 oktober 2013 – Wat vind jij er eigenlijk van? 31 oktober 2013 – Kinderen krijgen tijdens de crisis… 1 januari 2014 – Gelukkig nieuwjaar! Dat ik maar snel… 4 januari 2014 – Ik weet hoe […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: