TwijfelMoeder in de Volkskrant: Kindvrije vrouwen

Een tijdje geleden las ik in de Volkskrant een artikel over de ‘babydip’. In dit verhaal vertelden ouders over het feit waarom ze geen tweede of zelfs derde kindje wilde. Verontwaardigd heb ik de chef gemaild: ‘Waarom zijn er geen echte twijfelaars geïnterviewd?’ Natuurlijk vertelde ik ook over TwijfelMoeder.nl.

Niet veel later kreeg ik al bericht terug. Een verhaal over de sociale druk om kinderen te krijgen; dat zouden ze graag willen plaatsen. Het eindresultaat staat vandaag in de krant, katern V. Op pagina 4: ‘Kindvrije vrouwen’. Helaas wel iets ingekort, maar ik snap de combinatie met het verhaal van Maartje van Hoek maar al te goed. Deze journaliste die voor de tweede keer moeder is geworden, wordt gek van het feit dat je als zwangere iedere minuut van je zwangerschap fantastisch moet vinden en blij moet zijn.

Klik hier voor de tekst.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 2, 2013 /