BN'er
Bastiaan Ragas: ouderschap kan ‘onwijs heftig zijn’

Bastiaan Ragas staat op dit moment op de planken met de theatervoorstelling ‘Maar je krijgt er wel heel veel voor terug’. In dit stuk, gebaseerd op zijn eigen ervaringen, keert hij terug naar de tijd dat hij net vader werd. In het AD doet hij daar een aantal uitspraken over die ik graag met jullie deel.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Ik heb het ook allemaal gedaan, angstvallig vastgehouden aan zuipavondjes. Maar het werkt niet: je wordt er doodmoe van. En je vrouw zit de volgende ochtend alleen met dat kleintje, ‘hallo ladderkop, ik ben er ook nog. Al je eigen ego-dingen moet je opzij schuiven.

Spijt van het vaderschap heeft hij niet. Om vervolgens een uitspraak te doen die ik enorm kan waarderen. Ik hoor om me heen zoveel halleluja verhalen, terwijl ik – en volgens mij ook andere twijfelmoeders en -vaders – graag een eerlijk verhaal willen horen.

Ik voel me enorm gezegend dat ik kinderen heb mogen krijgen. Maar wat je weinig hoort, is dat het onwijs heftig kan zijn.

[bol_product_links block_id=”bol_52d14aea8ddf3_selected-products” products=”9200000017454847″ name=”Ragas” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: