Column
Ik weet hoe ik ze moet maken…

‘Ik weet hoe ik ze moet maken, dus ook hoe ik ervoor moet zorgen’, zegt een trotse vader, die voor me staat in de plaatselijke tabakszaak. ‘Daar komt toch meer bij kijken. Toch, mevrouw?’, zegt de verkoper tegen mij. Wordt er dan overal gewoon vanuit gegaan dat vrouwen kinderen – of op z’n minst een moederinstinct – hebben…

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

‘Ik denk niet dat ik de persoon ben die daar over kan oordelen’, flap ik er uit. Natuurlijk heb ik een mening. Ik vind het niet kunnen dat je met je kinderen sigaretten gaat shoppen. Maar of hij het jongetje op de juiste wijze op zijn arm heeft en het vervolgens zoals het hoort in de kinderwagen legt; dat durf ik niet te zeggen. Dat is echt een ver-van-mijn-bed-show.

De opmerking van de man zet me aan het denken. Ben je als je een kindje verwacht meteen een goede ouder? Maakt het dus helemaal niet uit of je nu een diepe kinderwens hebt of per ongeluk zwanger raakt? Volgens de verkoper is de kennis over de verwekking niet voldoende. ‘Je moet ook over instinct beschikken.’

Maar als je zoals mij totaal niet over dat instinct lijkt te beschikken? Is het moederschap dan gedoemd om te mislukken, omdat je niet weet wat te doen? Of komt dat oer-gevoel van een ouder pas vrij als je je pasgeboren zoon of dochter voor het eerst in de armen hebt?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
    jan 10, 2017 (15:15)

    […] de crisis… 1 januari 2014 – Gelukkig nieuwjaar! Dat ik maar snel… 4 januari 2014 – Ik weet hoe ik ze moet maken… 8 januari 2014 – Jonge moeders langere kans op borstkanker 10 januari 2014 – Zit […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: