Column
Eerlijke moeder: baby’tje thuis vergeten

‘Ik pakte mijn tas, stapte de auto in en reed richting een vriendin. Om niet veel later- ik was de straat nog niet uit – te beseffen dat dat helemaal niet kon. Ik was mijn baby’tje thuis vergeten’, vertelt een moeder me als ik met haar over mijn twijfels praat.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Wat ben ik blij dat ze zo eerlijk is. Voor een moeder is het dus ook allemaal even wennen. ‘Natuurlijk kun je je er op voorbereiden, maar je weet nooit hoe het echt is. Dat ervaar je pas na de geboorte. Echt ik heb geen spijt van mijn kinderen, maar natuurlijk verlangde ik soms ook naar de tijd voor mijn moederschap. Toen had ik voldoende aan mijn tas en de autosleutels als ik bezoekje wilde brengen aan een vriendin. Nu moest ik opeens rekening houden met een baby. Of gewoon even een avondje met z’n twee. Ook dat is voorbij. Daar kon ik op sommige momenten zo naar verlangen.’

Kijk dat wil ik horen. De clichés ken ik ondertussen wel. Vertel me gewoon eerlijk dat je er af en toe helemaal klaar mee bent. Dat je met je handen in het haar zit. Want volgens mij is het niet altijd zo rooskleurig.

Ik zou het leuk vinden als moeders hun bloopers, anekdotes en gevoelens onder dit bericht delen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
11 comments
 • Hoe kun je je kind vergeten in de auto (met de dood tot gevolg)?
  jun 27, 2018 (22:28)

  […] heb ik ook al eens geschreven over een moeder die haar kindje vergat, maar dat is niets als je het met de verhalen uit deze aflevering van Telefacts Zomer vergelijkt. […]

 • TwijfelMoeder-columns allemaal op een rijtje
  dec 07, 2016 (12:14)

  […] voor een kleine hè’ 17 januari 2014 – ‘Mag ik u feliciteren?’ 8 februari 2014 – Eerlijke moeder: baby’tje thuis vergeten 8 februari 2014 – Dus jij bent een TwijfelMoeder? 7 maart 2014 – Waar blijven die […]

 • Sylvia Kuijsten
  feb 09, 2014 (09:52)

  Bij verjaardagen komt nog wel eens het verhaal bovendrijven dat pap me een keer vergat in de winkel. Hij had mij bij zich en mam mijn broertje, om zo vanwege tijdsdruk apart wat winkels te kunnen bezoeken. Toen ze weer bij de auto kwamen, vroeg mam aan pap waar ik was. Blijkbaar heeft 'ie nog nooit zo hard gerend, ik denk dat je als ouder dan echt een hartverzakking krijgt 😛 En ik had zat nog gewoon braaf tv te kijken in diezelfde winkel, al vroeg ik me wel af waarom het zo lang duurde voordat pap klaar was, ik kan me dat nog goed herinneren 😉 Kan gebeuren.

 • Lotte Piessens-d’Hondt
  feb 08, 2014 (23:32)

  Ik kan niet voor anderen spreken, maar reken me hierdoor ook tot de twijfelmoeders. Ik zou Xavi best een broertje of zusje gunnen maar ik wil me echt #nóóit, echt #nóóit meer voelen zoals toen!

 • Marc De Wilde
  feb 08, 2014 (23:13)

  Yes!!!

 • Patricia de Ryck
  feb 08, 2014 (13:02)

  Lotte Piessens-d'Hondt Dank beide, ik zal hier ook eens verder in duiken voor Twijfelmoeder. Goede zaak als er ook voor postnatale depressies meer begrip komt.

 • Lotte Piessens-d’Hondt
  feb 08, 2014 (12:47)

  Gelukkig begrijpen diegene die het hebben mee gemaakt elkaar wel!

 • Penny Van Dorsselaer-de Wilde
  feb 08, 2014 (12:13)

  Sluit me bij Lotte aan. Ik heb ook geen bloopers of anekdotes. Helaas wel 3 keer een postnatale depressie. Helaas nu heel wat jaartjes verder wordt ik er toch nog dikwijls met geconfronteerd… Omdat er mensen zijn die dit niet kunnen snappen 🙁

 • Lotte Piessens-d’Hondt
  feb 08, 2014 (11:47)

  Geen blooper of iets dergelijks, .. maar wat ze je ook niet vertellen is dat niet iedereen op een roze wolk leeft! Je moet gelukkig zijn, want je hebt een prachtig kind .. #postnataledepressie

 • Peet
  feb 08, 2014 (11:45)

  Baby vergeten mee te nemen is voor mij niet herkenbaar, máár: wel dat je hem vergeet op te halen bij de crèche, omdat je zo lekker aan het werk bent. Is mij meerdere keren overkomen.

 • Patricia de Ryck
  feb 08, 2014 (10:11)

  Wat ben ik blij dat moeders dit soort verhalen met mij delen. Jullie ook wel eens zoiets meegemaakt?

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: