Eerlijke moeder: baby’tje thuis vergeten

‘Ik pakte mijn tas, stapte de auto in en reed richting een vriendin. Om niet veel later- ik was de straat nog niet uit – te beseffen dat dat helemaal niet kon. Ik was mijn baby’tje thuis vergeten’, vertelt een moeder me als ik met haar over mijn twijfels praat.

Wat ben ik blij dat ze zo eerlijk is. Voor een moeder is het dus ook allemaal even wennen. ‘Natuurlijk kun je je er op voorbereiden, maar je weet nooit hoe het echt is. Dat ervaar je pas na de geboorte. Echt ik heb geen spijt van mijn kinderen, maar natuurlijk verlangde ik soms ook naar de tijd voor mijn moederschap. Toen had ik voldoende aan mijn tas en de autosleutels als ik bezoekje wilde brengen aan een vriendin. Nu moest ik opeens rekening houden met een baby. Of gewoon even een avondje met z’n twee. Ook dat is voorbij. Daar kon ik op sommige momenten zo naar verlangen.’

Kijk dat wil ik horen. De clichés ken ik ondertussen wel. Vertel me gewoon eerlijk dat je er af en toe helemaal klaar mee bent. Dat je met je handen in het haar zit. Want volgens mij is het niet altijd zo rooskleurig.

Ik zou het leuk vinden als moeders hun bloopers, anekdotes en gevoelens onder dit bericht delen.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 8, 2014 /