BN'er
Pijnlijke uitslag enquête voor Simone Kleinsma

Simone Kleinsma (hier kennen we haar van) is verkozen tot leukste schoonmoeder van Nederland, zo blijkt uit onderzoek van een datingsites. Maar liefst 42% koos voor de actrice, omdat ze veel warmte en vriendelijkheid uitstraalt. Voor Kleinsma zal dit pijnlijk zijn. Haar dochter Teuntje is dood geboren.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De actrice is zeven maanden zwanger als haar vliezen breken. Ze blijkt een bacterie bij zich te dragen die dodelijk voor het ongeboren kind is. Dochter Teuntje leeft niet meer als ze wordt geboren.

In Libelle vertelde ze eerder over haar kinderwens:

Je hebt niet zo veel te willen. Er zijn vrouwen die van de wind nog zwanger worden, maar er zijn ook dames bij wie het minder snel gaat. Daarom had ik / misschien was het niet eerlijk – een soort verhaal voor de buitenwereld bedacht dat ik ophing als er naar mijn kinderwens werd gevraagd: Guus had al drie dochters, hij hoefde niet zo nodig, en ik had de behoefte ook niet zo erg. Ik liep ook niet de dokters af om het allemaal te laten onderzoeken. Ik dacht: als het niet gebeurt in dit leven, dan is het even niet voor me weggelegd, dan gebeurt het wel in een ander leven – want ik geloof niet dat het leven hierna stopt. Maar toen ik vijf-, zes-, zevenendertig was, werd de vraag me steeds vaker gesteld, ook in interviews: ‘Hoe zit het met kinderen, wil je ze?’ Wat moest ik zeggen? ‘Ik zou ze graag willen, maar het lukt niet?’ Dat zou tot zo veel nevenvragen leiden: ‘Maar hoe zit dat dan? Moet je dan niet eens naar de dokter? Doet je dat niet veel verdriet?’daar had ik geen zin in, dan stond ik veel te kwetsbaar.

Klik hier om het hele verhaal te lezen

Ze schreef het onderstaande liedje over het verlies.

Lees ook het interview met haar in Elegance, scène 6.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Robert ten Brink favoriete schoonvader van Nederland | Jongeren
    jun 12, 2014 (22:00)

    […] verkozen tot leukste schoonvader van Nederland. Na het succes van het schoonmoeder onderzoek waar Simone Kleinsma bovenaan stond, hebben ruim 1500 members van datingsite Lexa.nl, hun mening gegeven over welke […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: