Pijnlijke uitslag enquête voor Simone Kleinsma

Simone Kleinsma (hier kennen we haar van) is verkozen tot leukste schoonmoeder van Nederland, zo blijkt uit onderzoek van een datingsites. Maar liefst 42% koos voor de actrice, omdat ze veel warmte en vriendelijkheid uitstraalt. Voor Kleinsma zal dit pijnlijk zijn. Haar dochter Teuntje is dood geboren.

De actrice is zeven maanden zwanger als haar vliezen breken. Ze blijkt een bacterie bij zich te dragen die dodelijk voor het ongeboren kind is. Dochter Teuntje leeft niet meer als ze wordt geboren.

In Libelle vertelde ze eerder over haar kinderwens:

Je hebt niet zo veel te willen. Er zijn vrouwen die van de wind nog zwanger worden, maar er zijn ook dames bij wie het minder snel gaat. Daarom had ik / misschien was het niet eerlijk – een soort verhaal voor de buitenwereld bedacht dat ik ophing als er naar mijn kinderwens werd gevraagd: Guus had al drie dochters, hij hoefde niet zo nodig, en ik had de behoefte ook niet zo erg. Ik liep ook niet de dokters af om het allemaal te laten onderzoeken. Ik dacht: als het niet gebeurt in dit leven, dan is het even niet voor me weggelegd, dan gebeurt het wel in een ander leven – want ik geloof niet dat het leven hierna stopt. Maar toen ik vijf-, zes-, zevenendertig was, werd de vraag me steeds vaker gesteld, ook in interviews: ‘Hoe zit het met kinderen, wil je ze?’ Wat moest ik zeggen? ‘Ik zou ze graag willen, maar het lukt niet?’ Dat zou tot zo veel nevenvragen leiden: ‘Maar hoe zit dat dan? Moet je dan niet eens naar de dokter? Doet je dat niet veel verdriet?’daar had ik geen zin in, dan stond ik veel te kwetsbaar.

Klik hier om het hele verhaal te lezen

Ze schreef het onderstaande liedje over het verlies.

Lees ook het interview met haar in Elegance, scène 6.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

mei 7, 2014 /