BN'er
Barry Atsma kiest voor NIPT en bij downsyndroom voor abortus

Barry Atsma heeft vanochtend bij Mattie & Wietze vertelt over zijn programma Down Voor Dummies. Hij vertelt daarin dat hij – mocht hij nogmaals vader worden – voor NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test) zou kiezen. Mocht er uit komen dat het kindje het syndroom van Down hebben, zou hij kiezen voor abortus.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Het is een heel interessant fragment om terug te luisteren. Dat kan hier:

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
  • Downsyndroom en keuze voor sterilisatie
    aug 07, 2014 (23:21)

    […] al volop aandacht geweest voor het feit dat Atsma vanochtend bij Mattie & Wietze zei dat hij voor abortus zou kiezen bij een positieve NIPT-test. Maar wat hij over Lize vertelt raakt mij […]

  • Wat zou jij doen als je ontdekt dat je kindje het syndroom van Down heeft?
    aug 04, 2014 (14:10)

    […] Prenetale Test) ontdekt dat je kindje het syndroom van Down heeft? Die vraag stond centraal in het interview dat Mattie & Wietze vanochtend hadden met Barry Atsma. Hij zou als vader van twee gezonde meiden, maar ook als broer van een man met het Downsyndroom, […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: