Column
Bij twijfel niet doen en andere dooddoeners

‘Bij twijfel niet doen!’ Misschien is dat wel het meest gehoorde argument dat werd uitgesproken als mensen me tijdens de Nijmeegse Vierdaagse passeerde. En natuurlijk waren er ook dooddoeners als ‘je krijgt er nooit spijt van’ en ‘volg je hart’. Goed bedoeld natuurlijk, maar ik was op zoek naar een goed gesprek. Al die nietszeggende opmerkingen kan ik inmiddels wel dromen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Als ze me de kans geven om echt mijn verhaal te vertellen dan kan iemand toch van visie veranderen. Zo vond een man mijn getwijfel in eerste instantie maar vreemd. Hij vertelde dat het krijgen kinderen het beste is dat hem is overkomen. Dat gunt hij iedereen. Maar wat als je geen rammelende eierstokken hebt? Moet je dan zomaar in het diepe springen. Ik vertelde hem de schokkende verhalen die ik de dag daarvoor hoorde van een lerares. Zijn houding veranderde. Conclusie na een kilometertje: goed nadenken over de keuze voor kinderen is helemaal zo slecht nog niet.

Zo kon ik gelukkig meer mensen vertellen over hoe vervelend al die vragen en opmerkingen zijn. Niet alleen voor mij en andere twijfelende mannen en vrouwen, maar absoluut voor de groep die te maken heeft met vruchtbaarheidsproblemen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
    dec 13, 2016 (17:01)

    […] 10 augustus 2014 – Weken niet gedoucht en geen eten mee naar school 11 augustus 2014 – Bij twijfel niet doen en andere dooddoeners 12 augustus 2014 – Onbewust heb je meer contact met kinderloze vrienden 13 augustus 2014 […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: