Einde aan twijfel door Nijmeegse Vierdaagse?

‘En…’ Inmiddels weet ik meteen welke opmerking volgt… Ontzettend veel mensen hebben me namelijk een paar weken geleden op tv gezien. Ze willen weten of er door mijn deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse een einde aan mijn getwijfel is gekomen.

‘Ben je er al uit?’ Dat vroeg Hella van der Wijst me ook toen ik over de finish kwam. Eerlijk? Op dat moment kon ik geen zinnig woord uitbrengen door de vermoeidheid en pijn. Want wat was het afzien die laatste dag. Kort samengevat het ging slecht met me; de avond ervoor bracht ik nog een bezoekje aan het ziekenhuis om een teennagel te laten verwijderen en 8,5 kilometer voor de streep lag ik bij de EHBO voor de verzorging van een paar flinke blaren. En dan die hitte en – heel begrijpelijk – de bedrukte sfeer door de vliegtuigramp met MH17. Ik kwam net (tussen de 15-30 minuten) op tijd binnen. Wat een opluchting. Maar dat was ook het enige dat ik voelde op dat moment.

Nadenken over een mooi antwoord voor de tv-uitzending lukte me dan ook niet. Heel jammer, want daardoor zaten veel mensen vrijdag voor niets voor de tv. Nog steeds heb ik het antwoord niet. Ik voelde alleen de pijn (nu nog steeds last van een overbelaste heup). Ook tijdens het wandelen. Was er ruimte voor bezinning dan maakte ik me meer zorgen over hoe ik de finish zou halen. Antwoord: strompelend en met een flinke dosis paracetamol achter de kiezen.

Maar als ik nu terugkijk, heeft mijn deelname me zeker wat gebracht. Dankzij mijn TwijfelMoeder-shirt had ik best wat aanspraak. Dat leverde mooie gesprekken op. De aankomende dagen zal ik dan ook terugblikken.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 7, 2014 /