Onderzocht
Zwangerschap is oorlog tussen moeder en kind

Via Twitter heb ik een interessant artikel ontdekt dat Lynn Berger voor De Correspondent schreef. De titel ‘Zwangerschap is geen roze wolk, het is oorlog!’ triggerde mij meteen. De schrijfster vertelt dat ze haar zwangerschap niet alleen als een vrolijke tijd heeft ervaren, maar het ook erg vreemd -bijna eng vond – dat ze een mens in haar buik had. Zoöloog Suzanne Sadedin heeft daar een verklaring. Die staat ver af van al die opgewekte verhalen die je in zwangerschapsboeken leest.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Suzanne Sadedin heeft er over een verhaal geschreven voor AEON. Klik hier om dit Engelstalige artikel te lezen. Of klik hier voor de samenvatting van Lynn Berger op De Correspondent.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: