Zwangerschap is oorlog tussen moeder en kind

Via Twitter heb ik een interessant artikel ontdekt dat Lynn Berger voor De Correspondent schreef. De titel ‘Zwangerschap is geen roze wolk, het is oorlog!’ triggerde mij meteen. De schrijfster vertelt dat ze haar zwangerschap niet alleen als een vrolijke tijd heeft ervaren, maar het ook erg vreemd -bijna eng vond – dat ze een mens in haar buik had. Zoöloog Suzanne Sadedin heeft daar een verklaring. Die staat ver af van al die opgewekte verhalen die je in zwangerschapsboeken leest.

Suzanne Sadedin heeft er over een verhaal geschreven voor AEON. Klik hier om dit Engelstalige artikel te lezen. Of klik hier voor de samenvatting van Lynn Berger op De Correspondent.

Praat mee over dit onderwerp op onze Facebook-pagina. Daarnaast is er in de besloten Facebook-groep alle ruimte om je twijfels over je (ontbrekende) kinderwens te bespreken.

augustus 11, 2014 /