Zwangerschap is oorlog tussen moeder en kind

Via Twitter heb ik een interessant artikel ontdekt dat Lynn Berger voor De Correspondent schreef. De titel ‘Zwangerschap is geen roze wolk, het is oorlog!’ triggerde mij meteen. De schrijfster vertelt dat ze haar zwangerschap niet alleen als een vrolijke tijd heeft ervaren, maar het ook erg vreemd -bijna eng vond – dat ze een mens in haar buik had. Zoöloog Suzanne Sadedin heeft daar een verklaring. Die staat ver af van al die opgewekte verhalen die je in zwangerschapsboeken leest.

Suzanne Sadedin heeft er over een verhaal geschreven voor AEON. Klik hier om dit Engelstalige artikel te lezen. Of klik hier voor de samenvatting van Lynn Berger op De Correspondent.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 11, 2014 /