Zwanger: gratis cadeaus en blije doos

Ben je zwanger of net bevallen, dan heb je bij verschillende winkels recht op cadeautjes. Misschien heb je wel eens gehoord van de Blije Doos, maar er is nog veel meer. Ik heb een overzicht gemaakt: van gratis cadeaus tot de blije doos.

Blije doos

De bekendste is de blije doos van WIJ Jonge Ouders. De inhoud van het pakket varieert. Zelf vond ik ‘m echt de moeite om aan te vragen. In mijn geval zaten er handige dingen in en je ontvangt natuurlijk ook het tijdschrift WIJ Jonge Ouders. Het tijdschrift krijg je tijdens de zwangerschap en in het eerste jaar na de bevalling. Daarnaast kun je ook een gepersonaliseerd mutsje voor jouw zoon of dochter aanvragen. Klik hier en ontdek er alles over.

Zwanger- en Baby Box

Let op: de Zwanger- en Baby Box van Ouders van Nu is sinds 2019 niet meer op te halen bij Etos. Nee, je vindt ‘m nu bij Blokker. Als je ‘m tijdens je zwangerschap aanvraagt, krijg je beide boxen. Tot zes maanden na de bevalling kun je daarnaast de Baby Box claimen. Je maakt in deze box kennis met tijdschriften, producten en kortingen van onder andere Pampers, Difrax, Elmex, C&A, Center Parcs en twee cadeautjes van Blokker.

Bullby Babytas

Uiterlijk drie maanden geleden bevallen? Dan heb je recht op de gratis babytas van Bullby. Okay, hij is niet helemaal gratis: je betaalt 3,95 euro verzendkosten. Wat er in zit? Een gratis babymutsje met naam, diverse goodies en flyers met leuke kortingscodes. De inhoud wisselt. Je kunt ‘m hier aanvragen.

Babydump

Een pakket wat ik zelf erg leuk vond, was dat van de Babydump. Er zitten spulletjes in die wij ruim twee jaar later nog steeds gebruiken.

Kiekeboebox | PLUS

Ontvang jij de folder van PLUS Supermarkt in je brievenbus? Dan heb je ook recht op de Kiekeboebox ter waarde van 40 euro. Deze box zit vol met baby- en kraamproducten. En natuurlijk mogen ook waardebonnen voor gratis producten niet ontbreken. Je kunt ‘m tot twee maanden na de bevalling aanvragen. Klik hier om ‘m aan te vragen.

Babypakket Jan Linders

Supermarkt Jan Linders heeft ook zo’n actie. Daar krijg je een gratis babypakket ter waarde van 25 euro. Je vult online het aanvraagformulier in, krijgt dan een ansichtkaart thuis en neemt deze samen met een geboortekaartje mee naar de Jan Linders supermarkt om hier je pakket op te halen. Klik hier voor het aanvraagformulier. 

Welkom op de wereld-pakket

Supermarkt Hoogvliet heeft ook leuke acties voor aanstaande ouders. Zij hebben het Welkom op de wereld-pakket ter waarde van 30 euro. Hierin zitten gratis babyproducten, cadeautjes en een lieve knuffel. Als je je tijdens je zwangerschap registreert dan ontvang je ook nog eens aanbiedingen in je mailbox. Die mailtjes krijg je vanaf de 32ste week van je zwangerschap. Klik hier voor meer informatie.

Hallo mama Babykado

Jumbo heeft het Hallo Mama Cadeaupakket. Dit is een leuke bewaardoos vol met producten voor mama, papa en de nieuwe baby. Zorg dat je ‘m binnen 3 maanden na de geboorte hebt aangevraagd. Met een voucher en geboortekaartje kun je vervolgens de cadeaubox in de winkel ophalen. Klik hier om ‘m aan te vragen.

Blije Baby Voordeel tas van Kruidvat

Kruidvat heeft de Blije Baby Voordeel tas. Je krijgt de tas, NewBorn luiers (maat 0 of maat 1), Baby 2 in 1 Wasgel (300 ml), Lotiondoekjes (80 stuks) en een stickervel. Klik hier om het Baby en Mama Voordeel van Kruidvat aan te vragen.

Gratis Zeeman rompertje

Nog zo’n leuke actie. Bij Zeeman kun je een gratis rompertje aanvragen. Gemaakt van biologisch katoen met stretch. Bij aanmelding krijg je een bon, die je in de winkel kunt inleveren. Klik hier om je aan te melden.

Boekstart

(Voor)lezen is natuurlijk geweldig voor de ontwikkeling van kinderen. Bij Boekstart krijg je twee gratis boekjes, een leuk koffertje en gratis lidmaatschap op de bibliotheek.

Rejoice

Rejoice is een Christelijke Felicitatiedienst. Bij trouwplannen, geboorte, verhuizing en huwelijksjubileum feliciteren zij jou graag. Klik hier voor meer informatie.

Baby & Tiener Store Geboortedoos

Deze Baby Geboortedoos van Baby & Tiener kun je gratis ophalen in hun winkels in Sliedrecht en Capelle aan den IJssel. Vul dit in en je ontvang de code waarmee je ‘m kunt ophalen.

Snowis Babystore

Woon je in de buurt van Grootebroek, dan kun je bij Snowis Babystore een leuke babytas ophalen. Als ik het zo lees, is het een goed gevulde tas. Je zou er dus ook nog voor kunnen kiezen om ‘m te bestellen en de verzendkosten voor eigen rekening te nemen. Ze leggen hier uit hoe het werk.

Voor Vlaamse (aanstaande) mama’s

Ook de Vlaamse mama’s kunnen een box aanvragen, namelijk De Roze Doos. Als je je inschrijft, kun je met zo’n 800,- euro aan voordelen de babywereld ontdekken. Hier lees je er meer over.

Gaat je kindje naar groep 1?

Heb je ook een kindje dat naar groep 1 gaat (of zet ‘m alvast voor dan in je agenda), dan kun je de Mijn Schoolbox aanvragen van Top1Toys. Daar zitten veel gave cadeautjes in. Vraag ‘m hier aan.

Andere winkels

Of supermarkt Coop ook een speciale actie hebben, durf ik niet te zeggen. Ik heb het zelf nog niet ontdekt, maar laat het me vooral weten als het wel zo is. Natuurlijk mag je ook andere aanvullingen mailen.

De inhoud van de boxen kan variëren.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 21, 2014 /