Actueel
Landelijke Endometriose Dag op 7 maart 2015

Zaterdag 7 maart is bij VUmc de Landelijke Endometriose Dag 2015. Voor patiënten en andere belangstellenden zijn er lezingen over de ziekte die veel vrouwen treft en over mogelijke behandelingen. Ook is er een beurs waar onderzoekers hun nieuwste bevindingen delen met bezoekers. De dag is georganiseerd door het Endometriosecentrum van VUmc samen met de Endometriose Stichting.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Endometriose is een chronische ziekte waar een op de acht vrouwen vanaf de vruchtbare leeftijd last van heeft. Baarmoederslijmvlies, dat normaal aan de binnenkant van de baarmoeder groeit, komt bij deze vrouwen ook buiten de baarmoeder voor. Dit veroorzaakt een chronische ontstekingsreactie die resulteert in pijn, littekenvorming (verklevingen), orgaandysfunctie en vruchtbaarheidsproblemen. Daardoor hebben vrouwen met endometriose niet alleen pijnlijke menstruaties maar ook darm- en blaasklachten en seksuele problemen. Endometriose is meestal niet levensbedreigend, maar kan wel levensbepalend zijn. Het duurt bovendien vaak jaren voordat de diagnose wordt gesteld en genezen is niet mogelijk. Wel worden de operatieve mogelijkheden steeds beter, middels minimaal-invasieve technieken (kijkoperatie).

Klik hier om meer over Endometriose te lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: