Lezerspost
‘Ik heb veel van mijn kinderen geleerd’

‘Ik heb veel van mijn kinderen geleerd’, dat schrijft een 53-jarige lezeres op het artikel, dat dit weekend is gepubliceerd. Ze heeft zelf drie kinderen en wilde altijd al moeder worden.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

“Ik heb er geen enkele seconde spijt van gehad. Ook niet van het feit dat ik mijn baan heb opgegeven om voor ze te zorgen. Helaas wordt dat ook niet altijd geaccepteerd. Ik zeg altijd: ‘Vandaag de dag mag je de keuze maken om een kind te krijgen of niet.

Ik kan me goed voorstellen dat je twijfelt. Het is niet niets. Een kind verandert je leven; positief, maar het kan ook negatief uitvallen. Helaas kreeg ik een kind met zware gedragsstoornissen. Het was een behoorlijke strijd en het heeft mij heel veel energie en moeite gekost. Zijn vader verbleef veel in het buitenland, dus het leeuwendeel van de opvoeding kwam op mij neer. Maar nu is hij bijna 24 en een heel, lieve jongeman. Hij is goed terechtgekomen.

Dat je wereld met een kind kleiner wordt, is onzin. Dat hangt helemaal van jezelf af. Als je voor een kind kiest dan moet je ook er voor 100% gaan. Als je blijft twijfelen, niet doen. Stel jezelf enkele vragen, wat wil ik met mijn leven: werken, reizen, vrijheid enzovoorts. Ja, je wordt beperkter met kinderen, dat is gewoon zo! Maar er is meer… Nu de kinderen uit huis zijn, kan ik wel zeggen dat ik heel veel van hun en hun omgeving – denk aan school, sport enzovoorts – geleerd heb.

Ik wens jou en al die andere en vele twijfelmoeders heel veel sterkte toe en ook heel veel wijsheid en trek je alsjeblieft niets aan van de buitenwereld met hun commentaar en scheldwoorden.”

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: