Voorspelling van zwangerschap maakt veel los

De voorspelling van ‘mijn’ zwangerschap maakt ontzettend veel bij mij los. Dit is dan ook alweer het derde bericht dat ik er over schrijf. Want nadat ik het hoorde en mijn vrienden confronteerde, blijft het door mijn hoofd spoken. Mijn lief en ik hebben het er op de terugweg over. Natuurlijk vinden we het allebei best grappig, maar we kunnen niet ontkennen dat er natuurlijk ook een moeilijk randje aan zit.

Wie TwijfelMoeder al een tijdje volgt, weet dat ik de twijfelaar ben. Mijn man heeft wel een kinderwens. Waar bij mij de wijzer van de weegschaal tussen ja en nee op en neer schiet, is hij veel meer bezig met het ‘wanneer’. Al voor de lancering van de site, maar ook tijdens dit hele proces praten we er veel over. Dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als er in onze omgeving weer zwangere buiken en babyborden in de tuin verschijnen. Maar we hebben hier samen een weg in gevonden. Eén die ons samen juist nog sterker heeft gemaakt. En ook bij deze geruchten blijkt het wel even slikken.

Nu weten wij überhaupt niet of – als we beslissen om er voor te gaan – het wel mogelijk is. Ik ken genoeg verhalen van vrouwen en mannen, die ontzettend graag een kindje willen, maar waarbij het om een bepaalde reden nog niet gelukt is. Stellen die al jaren pittige vruchtbaarheidsbehandelingen doorlopen om die wens uit te laten komen. Singles die ontzettend graag een partner zouden vinden om een gezinnetje mee te stichten en ga zo maar door… Nu wordt een single natuurlijk niet zo snel met dit soort opmerkingen geconfronteerd, maar hij/zij krijgt de kinderwens-vraag regelmatig op het bordje.

Maar wat als wij nu midden in een medisch traject zitten? Wat als we al maanden, misschien jaren aan het proberen zijn en besloten hebben om dat voor onszelf te houden? Of misschien heeft het niet zo mogen zijn en hebben we net met z’n twee (of in kleine kring) een miskraam verwerkt? Dan zijn zwangerschaps voorspellingen en geruchten zo ontzettend pijnlijk. Ik ken mezelf aardig, maar als één van die genoemde voorbeelden op ons zou slaan, dan was ik in een volle kroeg in huilen uitgebarsten. Emoties verbergen is namelijk niet mijn sterkste kant.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 28, 2015 /