Stokke Steps iets voor ons?

Stokke Steps heeft nu meer kleurenopties dan ooit tevoren om je te helpen de kinderstoel bijna net zo origineel te maken als het kleintje dat erin mag zitten, beschrijft het persbericht. Nu ben ik daar niet meteen van onder de indruk, maar ik bedenk me dat dit die kinderstoel is waar onze blik in de babywinkel naar toe werd getrokken. Omdat een kinderstoeltje pas een tijdje na de geboorte interessant is, lag onze focus daar niet op tijdens het shoppen. Eerst de kinderwagen en de kamer maar eens scoren. En daar waren we met 22 weken ook best aan de late kant mee (maar daar meer over, over een tijdje in mijn column).

Maar die Stokke Steps leek ons in de winkel dus al wat, omdat je kleintje eigenlijk meteen gezellig erbij aan tafel kan zitten in de combinatie van de stoel met de wipstoel. En je hebt meteen ook een stijlvolle wipstoel. Twee vliegen in één klap. Alleen is het zo’n duur geintje. Vandaar dat we nog niet meteen de knoop hebben doorgehakt. Maar met dit persbericht in mijn inbox moet ik wel zeggen dat we het steeds serieuzer overwegen. Met de nieuwe kleuren voor de Stokke Steps kinderstoel poten, wipstoel, baby set, eetblad en kussens is het nu namelijk ook nog eens mogelijk om meer dan duizend combinaties samen te stellen.

Hoe dat werkt zo’n Stokke Steps personaliseren? Allereerst kies je je favoriete houten poten uit, vervolgens de gewenste kinderstoel en dat vul je aan met de accessoires die je nodig hebt. De collectie bestaat uit:

* Zes houten gekleurde poten van hoge kwaliteit. In massief beukenhout kan je kiezen tussen Natural, Whitewash, Storm Grey en Hazy Grey. In premium massief eikenhout kan je kiezen tussen Natural en Black met een exclusieve matte finish.
* Twee kleuren voor de kinderstoel: White en Matzwart.
* Drie kleuren waarmee je de baby set matcht met de kinderstoel: White, Black en Pink.
* Twee kleuren voor het eetblad: White en Black.
* Vier waterafstotende kussens in: Blue, Greige, Pink en Grey Clouds.
* Vier Tray colors; White and Black.
* Vier interieurvriendelijke kleuren voor de wipstoel: Jeans Blue, Greige en Soft Pink op een witte wipstoelbasis en een cool Grey/Grey Clouds patroon op een zwarte wipstoelbasis.

Ken je de Stokke Steps nog niet? Dan even de uitleg van de producent over deze modulaire zitcollectie, die ontworpen is om je kindje te ondersteunen bij elke stap. “Het modulaire product is simpel in gebruik en biedt een wijde selectie aan ergonomische zitjes; van de comfortabele wipstoel met unieke wiegbeweging, tot de functionele hoge stoel en later de moderne stoel met Scandinavisch design, die de gehele kindertijd gebruikt kan worden. Het is de ultieme manier om de kleine dichtbij, comfortabel en gelukkig te houden. Scandinavische techniek biedt prachtige esthetiek, evenals uitzonderlijke kwaliteit en functie.”

Wij gaan het geheel nog eens goed bekijken. Zie namelijk dat andere merken ook zo’n systeem aanbieden, zoals Nomi van Evomove.com en de UP! van Kidsmill. Tijd om eens in de verschillen tussen deze stoelen te duiken. Hebben jullie er al ervaring mee?

Twijfel jij over je kinderwens?

december 3, 2016 /