Zoveel verhalen, zoveel situaties

Silvy (29) vertelde in de vorige editie van Lezerspost over haar gezin. Ze heeft vier kinderen; iets dat regelmatig voor opschudding zorgt. Maar ze ziet meer om zich heen; zoveel verhalen, zoveel situaties. Lees het in dit tweede deel.

Als ik de wereld om me heen rondkijk… Dan zie ik stellen die hemel en aarde bewegen om kinderen te krijgen. Situaties waarin de vrouw van het koppel problemen heeft met haar vruchtbaarheid. Of een situatie waar de man zijn ‘zwemmertjes’ niet voldoende uithoudingsvermogen hebben. Mensen die geen kinderen kunnen krijgen door gezondheidsproblemen. Een lesbisch koppel dat een ivf-behandeling ondergaat. Een homokoppel met een kinderwens. Of een gezin dat een kindje wil adopteren. Allemaal dossiers waarin liefdevolle mensen willen vechten voor een klein wonder!

Om mij heen zie ik een koppel dat er alles voor over heeft om een pleeggezin te kunnen worden. Ik zie twee sterke dames die getrouwd zijn en een opvang voor gehandicapte kinderen starten. Ik zie liefdevolle mensen die jarenlang wachten en honderden papieren invullen om een adoptiekindje een goed thuis te geven.

Maar tot mijn grote verdriet zie ik ook andere dingen… Een meisje dat achter de rug om van vriend beslist te stoppen met haar anticonceptie te nemen, haar vriend heeft geen kinderwens. Dus als het nieuws komt dat ze zwanger is, blijven ze bij elkaar en nemen ze het er maar bij als een leuk extraatje. Ik zie ook een jong koppel zwanger worden omdat ze jaloers is op haar zwangere vriendin, nu kunnen ze samen kleertjes kopen. Dan nog zie ik een volwassen vrouw en haar man, kind loos, zwanger maar daarna niet meer… Want ze laat voor de vierde maal haar wondertje uit zich wegnemen. Ook zie ik dames niet verstandig omgaan met hun voorbehoedsmiddelen. Daar gaat hun strakke lichaam, weer een ongelukje erbij…

Ik wil niet zeggen dat zo situaties niet liefdevol kunnen zijn. Ik mag geen oordeel vellen over anderen hun privéleven. Maar ik zou kunnen huilen, ik zou ze kunnen slaan die mensen! Ga nu toch eens verstandig met jezelf om! Neem het juiste voorbehoedsmiddel in handen, praat met je partner! De keuze om een wonder tot een kind te laten groeien doe je met twee! En niet omdat je even een extra speelpop in je leven wil, maar besef dat je verantwoordelijk bent voor een leven! Een leven dat je moet laten leven! En zorg voor dragen, een heel leven!

Dus aan al die mensen, als je dit leest dit is mijn boodschap: heb geen vooroordelen over mij als ik je vertel dat wij vier kinderen hebben. Geloof mij als ik zeg dat ik ervoor gekozen heb en niets liever zou willen. Respecteer mijn keuze. En als laatste: kijk eens in de wereld rond, en ga verstandig om met het leven!

Zelf je verhaal delen? Dat kan, graag zelfs – ik wil zoveel mogelijk verschillende verhalen met jullie delen: lees er hier meer over. Lezerspost is een terugkerende rubriek op zondag.

Twijfel jij over je kinderwens?

december 4, 2016 /