Check
Doodziek en een kinderwens: Dennis Verweijen vertelt

Doodziek en een kinderwens? Wat doe je dan? Laat je het voor wat het is, omdat je weet dat je levenseinde nadert. Of doe je er alles aan om die droom te verwezenlijken; niet alleen voor jezelf, maar misschien nog wel meer voor je partner. Als het jullie namelijk gegund is om een kindje (of misschien wel meerdere) te krijgen dan blijft de partner niet alleen achter en leeft er toch een stukje van jezelf door.

Eerder heb ik hier al aandacht geschonken aan het boek van Dennis Verweijen. Dit is namelijk zijn verhaal. Op 35-jarige leeftijd krijgt hij de diagnose acute leukemie. Toch jaagt hij samen met zijn vrouw Anke hun droom na. Inmiddels is hun tweede kindje onderweg. Hij beschrijft het verhaal van hun kinderwens in het boek ‘Papa’s bloed’. Omdat ik het zo’n bijzonder verhaal vind, wil ik daar op deze plek nogmaals aandacht voor vragen. Luister ook naar de woorden die Dennis sprak op de radio. Wat heb ik daar bewondering voor. Daarom hoort zijn boek in de categorie ‘Check’ thuis.

Wat zou jij doen als jij in Dennis schoenen stond? Of wat als jij Anke zou zijn, zou je dan die kinderwens ook doorzetten wetende dat je er snel alleen voor kunt komen te staan? Laat het me weten in de reacties.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: