BN'er
Fatima Moreira de Melo en Raemon Sluiter ‘bewust geen kinderen’

Fatima Moreira de Melo en Raemon Sluiter hebben ‘bewust geen kinderen’. Dit weekend vertelt de voormalig hockey international hun verhaal in AD Magazine. Een verademing wat mij betreft, omdat ze gewoon eerlijk over dit onderwerp spreekt.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Fatima Moreira de Melo vertelt dat het moederinstinct bij haar ontbreekt. Toch heeft ze in haar vorige relatie wel asn kinderen gedacht. Ze zegt: “Dat was meer uit gewoonte. Zo hoorde het. Nu besef ik: niets hoort omdat het hoort. Ik voel het niet, ook niet hormonaal. Kijk, misschien is het over twee jaar anders, maar ik denk het niet.”

Voor mij is dat absoluut herkenbaar… en juist vanwege het feit dat mijn lief wel wilde, ben ik met TwijfelMoeder op zoek gegaan naar een heel bewuste ja of nee. Ook oud-tennisser Raemon Sluiter is zelf gek van kinderen en zou ze ook willen. Mocht hij toch voor deze wens willen gaan, laat Fatima hem vrij.  “Moet hij vooral doen’. Maar niet met mij.”

Raemon Sluiter zegt zelf over het feit dat ze bewust kinderloos zijn: “Je moet keuzes maken en ik ben happy met het leven dat we leiden.” Dat is wat mij betreft ook het belangrijkste in deze situatie. Je moet er samen tevreden mee zijn. Anders moet je elkaar uit liefde ook durven loslaten. Erover blijven praten, zorgt ervoor dat e ontdekt wat je samen wil. Dat zit bij dit stel wel goed. Echt fijn dat ze er zo open over zijn!

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Marije
    mei 06, 2017 (17:22)

    Wat een krachtige boodschap draagt ze hiermee uit zeg. Ik blijf het een lastig gegeven vinden en ondanks dat de klok tikt ben ik er nog niet over uit.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: