Fatima Moreira de Melo en Raemon Sluiter ‘bewust geen kinderen’

Fatima Moreira de Melo en Raemon Sluiter hebben ‘bewust geen kinderen’. Dit weekend (mei 2017) vertelt de voormalig hockey international hun verhaal in AD Magazine. Een verademing wat mij betreft, omdat ze gewoon eerlijk over dit onderwerp spreekt.

Fatima Moreira de Melo vertelt in het interview dat het moederinstinct bij haar ontbreekt. Toch heeft ze in haar vorige relatie wel aan kinderen gedacht. Ze zegt: “Dat was meer uit gewoonte. Zo hoorde het. Nu besef ik: niets hoort omdat het hoort. Ik voel het niet, ook niet hormonaal. Kijk, misschien is het over twee jaar anders, maar ik denk het niet.”

‘Moet hij vooral doen. Maar niet met mij’

Voor mij is dat absoluut herkenbaar… en juist vanwege het feit dat mijn lief wel wilde, ben ik met TwijfelMoeder op zoek gegaan naar een heel bewuste ja of nee. Ook oud-tennisser Raemon Sluiter is zelf gek van kinderen en zou ze ook willen. Mocht hij toch voor deze wens willen gaan, laat Fatima hem vrij.  “Moet hij vooral doen. Maar niet met mij.”

Raemon Sluiter zegt zelf over het feit dat ze bewust kinderloos zijn: “Je moet keuzes maken en ik ben happy met het leven dat we leiden.” Dat is wat mij betreft ook het belangrijkste in deze situatie. Je moet er samen tevreden mee zijn. Dat advies geef ik ook in mijn boek. Anders moet je elkaar uit liefde ook durven loslaten. Erover blijven praten, zorgt ervoor dat je ontdekt wat je samen wil. Dat zit bij dit stel wel goed. Echt fijn dat ze er zo open over zijn!

Mannelijk

Een jaartje later heeft Fatima – die niet heel erg veel over dit onderwerp spreekt in het openbaar – een filmpje opgenomen voor LindaTV. Daarin zegt ze het volgende over het feit dat ze geen kinderen heeft. En heeft daarbij een vraag voor mannen. “Heel veel van mijn vriendinnen wel. Die hebben echt dat gevoel gehad dat ze echt kinderen wilde. Ik voel me daar toch toch wel een beetje mannelijk. Ik vind mijn carrière belangrijk. Ik heb nooit echt dat gevoel. Daarom vroeg ik me af hoe dat bij jullie zit. Voelen jullie dat ook echt dat jullie kinderen willen op een bepaald moment, en hoe belangrijk zijn die voor je. Of gaan jullie misschien mee in wat jullie vriendin of vrouw wil.”

Bevallen met Fatima

Het grappige is nu wel dat Fatima Moreira de Melo wel te zien zal zijn in het nieuwste seizoen van Bevallen met… op TLC. Klik hier om alles over het nieuwe seizoen te lezen.

Bewust kinderloos

Wil je meer over bewust kinderloosheid lezen, klik dan hier. Boekentips op dit gebied zijn:

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 6, 2017 /