Tjeerd Langstraat laat je naar adem snakken

Tjeerd Langstraat laat je met zijn boek ‘Eeuwig donker’ snakken naar adem. Wat is dat een spannende thriller zeg! Met zijn directe schrijfstijl komt echt ieder woord van deze Rotterdamse schrijver bij je binnen.

Dat directe dat vind ik zelf geweldig. Het is voor mij de manier om meteen een verhaal in getrokken te worden. Zo ben je er als het ware bij en kan ik de wereld om me heen echt vergeten. En dat is wat je volgens mij wil bij een boek. Dat lees je tenslotte om te ontspannen. Maar Tjeerd Langstraat schrijft zo pakkend, dat het niet bij dat ontspannen gevoel bleef. Ik voelde de rillingen over mijn lijf lopen tijdens de moordscènes. Het liefst had ik personage Carla weggetrokken op het moment dat ze door een griezel in de gaten wordt gehouden. En zelfs als je hoofd even niet naar seks staat, krijg je het warm van de hitsige agent.

Uiteindelijk had ‘Eeuwig donker’ me zo in zijn macht dat ik het té spannend vond om verder te lezen. Was bang dat het verhaal in mijn dromen verder zou gaan. Puur een gevalletje: zwangerschapshormonen. Want om die spannende scenes leest de liefhebber tenslotte thrillers. Wat mij betreft kan deze Rotterdamse schrijver zich echt meten met de bekende thrillerschrijvers die ons land rijk is. Één verschil: hij zit niet bij een bekende uitgever, maar heeft het boek in eigen beheer uitgebracht. Hoe stoer is dat!

Ja, Tjeerd Langstraat heeft er met mij echt een fan bij. Of beter gezegd: ik blijf fan! Als Vierdaagse-liefhebber heb ik natuurlijk ook zijn debuut Villa Gladiola verslonden. Slim ook hoe hij die twee boeken met elkaar gelinkt heeft in het verhaal. Dat vind ik knap. Dat schijnt hij ook te doen met heel veel Rotterdamse zaken, maar dat kan ik – omdat ik bizar weinig over die stad weet – niet met zekerheid te stellen. Zul je echt zelf moeten ontdekken.

Nu denk je misschien ‘leuk al die veren in de kont van Tjeerd Langstraat, maar waar gaat het boek eigenlijk over?’. Komt-ie:

Rechercheur Jan Vos doet samen met zijn partner onderzoek naar de gruwelijke moord op twee jonge loverboys. Terwijl het onderzoek moeizaam vordert, maakt Carla, een van de meisjes die werd aangetroffen op de plaats delict, een opvallende transformatie door. Ze lijkt haar leven weer op te pakken na haar traumatische ervaringen en ziet de toekomst met haar jonge zoontje Alexander met vertrouwen tegemoet. Maar Carla blijkt meer te weten over de moorden op de twee jongens die haar jarenlang hebben uitgebuit. En waar is de mysterieuze Sofiya die samen met Carla vast werd gehouden en plotseling verdween?

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 1, 2017 /