Baby (0 - 1)
Kraamverzorgers en verloskundigen adviseren Difrax S-fles

Als nieuwbakken moeder wil je natuurlijk dat je babytje voldoende drinkt. Maar wat als dat moeilijk gaat? Als de borstvoeding niet wil vlotten? En dan… Meer dan 80% van de professionals in de geboortezorg adviseren dan de Difrax S-fles aan hun kraamgezin, zo blijkt uit onderzoek*. “Baby’s drinken beter, rustiger, krijgen minder lucht binnen én drinken langer uit de S-fles dan bij sommige andere merken,” aldus een kraamverzorgster.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Volgens kraamverzorgers is het belangrijk dat een babyfles een goede anti -colic werking heeft; wat wil zeggen dat de baby niet te veel lucht binnenkrijgt tijdens het drinken. Daarnaast is het belangrijk dat de fles past bij de zuigbehoefte van de pasgeboren baby. Daarom is deze fles ook goed te combineren als je borstvoeding geeft.

Pasgeboren baby’s hebben minder last van darmkrampjes bij het gebruik van de S-fles. Zo geeft ook 75% van de kraamverzorgers aan specifiek de Difrax S-fles aan te bevelen ter vermindering van darmkrampjes. Andere kraamverzorgers hebben andere redenen om de fles aan te bevelen, zoals hygiëne of de combinatie met borstvoeding.

Kort op een rijtje. De S-fles wordt door kraamverzorgers en verloskundigen geadviseerd om de volgende redenen:

  • Het helpt beter tegen darmkrampjes.
  • De S-fles is makkelijker schoon te houden; dat voorkomt schimmelinfecties.
  • De fles is goed te gebruiken wanneer er borstvoeding wordt gegeven.
  • Pasgeboren baby’s drinken rustiger met de S-fles en de fles wordt makkelijker geaccepteerd door de baby.

* Aan dit onderzoek hebben 100 verloskundigen en 160 kraamverzorgers meegewerkt.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: