Finn en Juna populairste kindernamen in 2018?

Finn en Juna populairste kindernamen in 2018? Dat is de voorspelling van ikbenZwanger.com op basis van ruim 13 miljoen voornamen zoekopdrachten op de websites. In samenwerking met NaamWijzer wordt er geregistreerd op welke voornamen er het meest wordt gezocht; Finn en Juna scoren hierin erg hoog. In 2017 vertoonden ze al een sterke stijging in de top 20 van populaire jongensnamen en meisjesnamen. Maar het kan natuurlijk zijn dat de Olympische Spelen nog roet in het eten gooien… Opmerkelijk is ook hoe we ons door films laten inspireren bij meisjesnamen. Lees snel verder.

Jongensnamen met 4 letters populair

Volgens de site is de kans groot dat er in 2018 heel veel babyjongetjes een naam met vier letters krijgen. De top vijf is volgens hen: Finn, Kyan, Luuk, Sven en Senn. De grootste stijger in dit rijtje is Sven, die nu binnenkomt op nummer 4. Otis is nog een relatief onbekende naam waar veel van verwacht wordt. Kijk als Sven Kramer het op de aanstaande Olympische spelen goed doet, dan geloof ik zelfs dat-ie nog hoger kan scoren. Als we meer Nederlandse successen behalen dan zou dit het rijtje ook best omver kunnen schoppen, denk ik zo. Grote kans dus dat Kjeld en Kai er ook nog bij komen. Behoren in ieder geval tot dezelfde korte namen trend.

Film inspiratie voor meisjesnamen

Waar bij de jongens de top drie gelijk is gebleven, is er bij de meisjesnamen een bijna geheel nieuwe top. Bij de meisjes zijn Vaiana en Soof opkomende namen. Typische film-inspiratie, want Vaiana is natuurlijk een Disney-film en Soof scoort niet alleen in de bios, maar ook op tv. Ik vind het dan ook niet gek dat die namen uit het niets opkomen. Volgens de statistieken van de site is Vaiana afgelopen jaar gestegen uit het niets naar plek 2 en Soof van plek 16 naar plek 3. Maar ook Elin en Nora gaan hard. De top 5 bestaat in 2018 naar verwachting uit Juna, Vaiana, Soof, Yara en Elin.

Populairste voornamen begin 2019 bekend

Of de voorspellingen daadwerkelijk uitkomen en kersverse ouders in 2018 inderdaad het vaakst kiezen voor Finn en Juna, wordt pas begin 2019 bekend. Elk jaar in januari maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste babynamen van het afgelopen jaar bekend. De voorspellingen van ikbenZwanger in samenwerking met Naamwijzer.nl zijn gebaseerd op welke voornamen het meest worden gezocht in de voornamenzoeker op beide websites. Vooral zwangere vrouwen gebruiken de voornamenzoeker in hun zoektocht naar de perfecte naam voor hun nog ongeboren kindje.

Foto in dubio over babynaam via Shutterstock. (In overleg: https://www.shutterstock.com/nl/download/confirm/271864469?src=X6TA-FjeEm0YGGHlDRV2Zg-1-67&size=huge_jpg – Stock Photo ID: 271864469)

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 13, 2018 /