Redactie
Advertorials en affiliate links irritant of juist broodnodig?

Advertorials en affiliate links… iedere lezer heeft er een andere mening over. Dat zelfde geldt voor bloggers. De één vindt ze ontzettend irritant, terwijl de ander ze broodnodig heeft om te overleven. En ik? Ja, ik werk ook samen met bedrijven. Ook ik plaats advertorials en affiliate links. Soms omdat het handig is voor de lezers. Aan de andere kant omdat het interessante informatie is. En ja, ook omdat de rekeningen betaald moeten worden. Die van het WordPress-mannetje ten tijde van de hack as flink. Als je je blog dan draait zonder inkomsten, dan is het een hele dure hobby.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Nu TwijfelMoeder sterk groeit, zorgt dit voor een groeiende interesse vanuit marketeers. Steeds vaker krijg ik de vraag of ik wil samenwerken met een bedrijf. In de meeste gevallen resulteert in een blogpost. Die schrijf ik meestal zelf. Wel zo fijn als de artikelen op de site allemaal in dezelfde stijl zijn. En dat zo’n verhaal ook echt iets bijdraagt aan het geheel. Plaatsen alleen voor de euro’s dat staat me tegen. Nee, ik ga echt op zoek naar een link. Een link met jullie. Of juist met mezelf. Omdat een bepaald product of dienst mij interesseert (en grote kans jullie dus ook; jullie volgen mij niet voor niets). Vind je het niets, dan vind ik het ook niet erg dat je zo’n post aan je voorbij laat gaan. Niet alles dat ik schrijf kan een schot in de roos zijn. Dat geldt voor tijdschriften net zo. Daar blader je ook wel eens een artikel voorbij, omdat het niets voor je is, toch?

Ik vergelijk mijn blog dan ook wel eens met een tijdschrift. Jarenlang heb ik voor redacties van verschillende bladen gewerkt als freelancer. Bij Flair was ik na mijn stage kind aan huis (ik heb er als redacteur vakantiewerk gedaan, maar zelfs als redactie-assistente; zo had ik het er naar mijn zin). Kijk naar zo’n tijdschrift, daar staan verschillende artikelen in. Van interviews tot reportages, achtergrondverhalen, recensies en zelfs winacties. Aan de advertenties ontkom je niet. Lees je over een product in een rubriek vol tips, dan ga je waarschijnlijk ook naar de site. Hoe makkelijk is het dat je online, dan meteen naar dat product dat je beschrijft kan linken? Tja, en als je dan de mogelijkheid hebt om er een linkje van te maken waar je zelf ook nog iets aan verdient – de zogenaamde affiliate-link – waarom zou je dat dan niet doen? Wat is daar slecht aan? Je dwingt niemand om dat product te kopen; de keuze is aan de lezer.

De meeste van dat soort linkjes gaan trouwens naar Bol.com (ja, deze ook). Dit is een bewuste keuze, omdat dit een webshop is waar ik me zelf ook thuis voel. En ik weet dat veel mensen daar met veel plezier shoppen. Maar nu moet je niet denken dat je daar heel rijk van wordt. Want voor mensen tot een koop overgaan, daar gaat wel even wat tijd overheen. Van duizend mensen die doorklikken, koopt er misschien daadwerkelijk eentje iets. En dan verdien je vijftig cent, een euro of misschien wel iets meer. Het ligt aan de waarde van het product. Dat kan trouwens ook een heel ander product zijn. Ben je namelijk via mijn site naar Bol.com gegaan, dan onthoudt Bol dat. Koop je dan iets heel anders, dan ontvang ik daar ook een percentage van.

Het geld dat ik verdien met de site steek ik meteen weer in de ontwikkeling van mijn blog. Bijvoorbeeld om de webmeneer te betalen, maar ook de hosting en zo nu en dan eens een Facebook-advertentie. Ik ben tenslotte ook ambitieus en wil het liefst nog meer vrouwen met mijn verhalen bereiken. Als ik meer verdien, kan ik ook meer tijd in TwijfelMoeder steken. De hypotheek moet tenslotte ook betaald worden; komt er weinig binnen, dan gaan betaalde klussen toch voor. En dat betaalde werk komt toch grotendeels uit mijn bedrijf (waar de site natuurlijk gewoon onderdeel van is).

Kijk, als jij nu veel meer wil lezen op TwijfelMoeder dan kun je me dus ook gewoon steunen (en dat zonder dat het jou meer kost. Moet je gewoon voor je iets bij Bol.com koopt even op de advertentie op mijn site klikken. Bedankt daarvoor alvast! Lees je dit en wil je met TwijfelMoeder samenwerken, dan vind je hier meer informatie.

Foto: Shutterstock online geld verdienen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
  • Samenwerken met bloggers, vloggers en influencers: ook voor jou een kans
    apr 19, 2018 (17:15)

    […] Onderschat kleine kanalen niet En zo kunnen we natuurlijk nog diverse bloggers, vloggers en influencers opnoemen met ontzettend veel volgers, die zo een heel bedrijf hebben opgebouwd. Maar onderschat ook de kleinere blogs en kanalen niet. Hun volgers zij net zo betrokken. Misschien zelfs nog wel meer, omdat de interactie met de bedenker van deze kanalen vaak meer aanwezig is. Daar zijn al diverse onderzoeken naar gedaan. “Maar liefst twee derde van de consumenten zei eerder een product te kopen na een aanbeveling van een onbekende blogger dan van een beroemdheid. Onderzoek van influencer marktplaats Tomoson laat zien dat elke dollar gespendeerd aan influencer marketing gemiddeld 6.50 dollar aan omzet oplevert”, zo meldt Adformatie. Kies je voor kleinere partijen, die qua doelgroep perfect bij jouw bedrijf aansluiten, dan zal je zien dat ze content creëren die helemaal in jouw straatje ligt én dat de kosten in vergelijking met de opbrengst hoger zijn wanneer je lukraak gaat adverteren. Het draait langs niet alleen om de euro’s ook bartnerdeals zijn bij deze doelgroep nog populair. Waar je aan moet denken bij mogelijkheden voor samenwerking. Ik zette het voor mijn blog op een rijtje en heb in een blog ook gedeeld waarom ik dit doe. […]

  • Kool Family
    feb 03, 2018 (11:13)

    Op die manier kunnen bloggers wat verdienen aan hun blog, heb ik ook helemaal geen probleem mee. Ik begrijp ook niet waarom sommigen dit irritant vinden: je hoeft er ook niet op te klikken he!

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: