Kaortjes: zo verwelkom je een Brabantse baby!

Kaortjes: die moet je hebben als er een baby in het Brabantse op komst is. Want zeg nou zelf een Brabantse baby kun je toch het beste verwelkomen met de tekst ‘Wè hedde gullie ’n skon kiendje’. En die lang gewenste zwangerschap van een vriendin, verdient natuurlijk ook een kaortje met de tekst ‘Nondeju da’s kei skon’. Kaartjes die allebei los verkrijgbaar zijn, maar ook gebundeld zijn in een prachtige set van zes.

In die set van zes kaartje vind je nog allerlei andere kaarten. Allen zijn ontworpen door Moniek Vijfvinkel. De ontwerpster heeft haar passie voor Brabant en handletteren gecombineerd in deze unieke set. De wenskaarten zijn gedrukt op stevig 350 grams offsetpapier in standaard wenskaartformaat (A6 – 10,5 x 14,8 cm) en worden geleverd inclusief witte verzendenveloppen. Kaartjes kosten 1,50 euro per stuk. Je moet er minimaal vier afnemen en dan komt er ook nog 2,50 euro verzendkosten bij. Maar voor zo’n uniek wenskaartje vind ik dat persoonlijk echt meevallen.

Uit deze teksten kun je kiezen:
– Ge kunt de groete uit Brabant krijge! – Een originele wenskaart om te versturen aan je vrienden of familie buiten Brabant.
– Tju, wè hedde gullie ’n skon kiendje! – Laat de nieuwe ouders extra lachen met deze originele geboortekaart met Brabantse tekst!
– Ik wens ou ‘ne skonne verjaordag! – Stuur je Brabantse vriend(in), familie, vriend of kennis deze leuke verjaardagskaart.
– Dè hedde gij goewd gedaon! – Een originele felicitatiekaart voor behaald (zwem)diploma, rijbewijs, kampioenschap, overgaan op school, enz.
– Ge bent ’n goeike! – Leuke kaart voor die lieve vriend(in), zus, broer, enz.
– Nondeju, da’s kei skon! – Felicitatiekaart voor bijvoorbeeld aankoop van een nieuw huis, zwangerschap, start eigen bedrijf, enz

Ontbreekt er volgens jou nog een tekst? Dat kan natuurlijk goed, want het Brabants bevat natuurlijk menig parel (ja, zelfs als geboren en getogen Zeeuws-Vlaamse kan ik hier écht van genieten). Zo moet er natuurlijk iets worden gedaan met een uitspraak als ‘ons pap’ en ‘ons mam’. Kreten, die ik na twaalf jaar in het Brabantse ook al heb gekopieerd. En wat dacht je van ‘houdoe en bedankt’? Dat is misschien wel de bekendste Brabantse kreet. Geen probleem. Bij Björn Ontwerp – die deze kaortjes uitgeven – willen ze het assortiment graag uitbreiden. Daarvoor zijn ze nog op zoek naar de leukste Brabantse zinnen voor een bepaalde gelegenheid. Ze dagen iedereen dan ook uit deze aan ons door te geven via de website. Wie weet maken zij dan een neij kaortje van die leuke tekst!

Brabantse wenskaartjes of te wel kaortjes van Moniek Vijfwinkel

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 6, 2018 /