MyCards.nl: vliegensvlug geboortekaartjes bestellen – kiezen duurde bij ons véél langer

MyCards.nl is wat mij betreft hét adres waar je vliegensvlug geboortekaartjes kunt bestellen. We hadden ze de volgende dag al in huis. Okay, dat was midden april… Mijn lief en ik konden namelijk niet kiezen. Dat duurde echt véél langer dan het hele technische proces. Dat laatste was namelijk zo helder als een klontje. Maar de stijl he… Tja, we bleken op geboortekaartjes vlak mijlenver uit elkaar te liggen.

Geboortekaartjes kiezen… aanstaande ouders doen dan meestal al ruim, voordat de kleine spruit er is. Maar wij waren toen met heel andere zaken bezig. Druk op het werk. In de weer met de voorbereiding op een nieuw te bouwen huis. We waren er van overtuigd dat we die keuze ook wel zo konden maken. De kinderkamer, box, kinderwagen en andere zaken die we nodig hadden – kozen we tenslotte ook in no-time. En als ik nog iets verder terug in de tijd ga; het eerste huis dat we kochten, kozen we uit een folder – we waren er allebei meteen weg van. De meubels en gordijnen enzo kozen we zonder discussie. Je kunt dus wel zeggen dat we qua stijl op één lijn zitten. Hoe moeilijk kon het kiezen van een geboortekaartje dan zijn.

Dat was dus een hele bevalling… Heftiger dan de bevalling zelf als je het mij vraagt. Ik was er namelijk van overtuigd wat ik wilde: beetje vintage kartonlook qua papier met zo’n leuke snor op de voorkant. Dat mocht van mij zeker een enkelvoudige kaart zijn, maar dat hoefde niet. Een gewoon kaartje vond ik ook wel leuk; dat blijft zo makkelijk staan. Bij zo’n enkelvoudig kaartje is dat toch een stuk lastiger. Het mocht wat mij betreft zelfs nog strakker. Maar nee, daar kon mijn man zich echt niet in vinden. Die had juist een heel fleurig kaartje in gedachten met bijvoorbeeld dieren of een andere uitbundige tekening. Een snorrenkaartje was wat hem betreft een no-go. Zelf ontwerpen – wat bij MyCards ook kan – vonden we ook niets. Ja natuurlijk kun je ‘m dan helemaal naar jouw wens maken, maar ook in dat geval moet je qua smaak wel op één lijn zitten.

De keuze bij MyCards.nl is enorm. Gelukkig beschikken ze ook over een geweldige kaartenfilter en scherpe zoekfunctie op de site. Je kunt aangeven of het je eerste kindje is, wat voor kleur je wil, wat voor stijl tot aan details en dieren toe. Maar als je op een gegeven moment allebei niet weet wat je wilt. Of beter gezegd: allebei heel goed weet wat je wilt, maar geen concessie wil doen (hallo, hormonen!), dan moet je alle kaarten gaan doornemen. Tja, en dat zijn er bij MyCards echt een heleboel. Gelukkig konden we ook één groep elimineren, namelijk de kaartjes met een foto van de baby. Dat kan echt prachtig zijn. Maar wat als je kindje die eerste dagen nog niet zo fotogeniek is? En als je zelf niet zo’n goede foto kan maken of niet kan afreizen naar de fotograaf voor zo’n newborn shoot… Tja, dan heb je in de voorbereiding een mooi kaartje uitgekozen, maar dan moet je uiteindelijk toch nog wisselen.

We hebben zolang over onze keuze gedaan dat mensen naar het kaartje gingen informeren… Oeps… Je merkte gewoon aan sommige mensen dat ze zich gepasseerd voelden. Ze dachten namelijk dat anderen al lang een kaartje in huis hadden. Maar, nee we waren gewoon traag. Iets wat volgens mij steeds vaker voorkomt. Vroeger waren de mensen daar razendsnel mee, maar nu wordt het geboortenieuws in veel gevallen toch als eerste online gedeeld en dan volgt het geboortekaartje. Okay, ik moet ook toegeven dat het laat verzenden een bewuste keuze was. Ik zat niet op kraambezoek te wachten en wilde een babyborrel houden, maar daar hadden we nog geen datum voor gekozen. Okay, uiteindelijk zijn ze zelfs als aankondiging voor die borrel nog iets te laat de deur uit gegaan, maar dat was dan in ieder geval wel het kaartje dat we wilden hebben.

Uiteindelijk hebben we de onderstaande kaartjes als proefdruk ontvangen in verschillende soorten papier.
Gekleurd met een vosje.
Een stoere waslijn met ster.
Schattig en trendy met honinggraad design (ze vond ik écht heel mooi)

Maar dit is ‘m uiteindelijk geworden:
Kraft design met een wasdraadje ( en wow, toen-ie op de mat viel, waren we meteen overtuigd: dit is écht ons kaartje).

Nu ik allemaal weer door die kaartjes blader om onze voorbeelden te vinden, zie ik weer zoveel moois… Eén ding is zeker: mocht er een tweede komen, dan beginnen we eerder aan de zoektocht naar het geschikte kaartje. Dan krijg je natuurlijk de discussie: moet het kaartje van de tweede in lijn zijn met het kaartje van de eerste…

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 4, 2018 /