Bescherm jij je (ongeboren) baby tegen straling van wifi en smartphone?

Bescherm jij je (ongeboren) baby tegen straling van bijvoorbeeld je wifi of je smartphone? Wat voor invloed al die straling om ons heen heeft, zal de tijd ons leren. Momenteel wordt er veel onderzoek naar gedaan, maar er zijn steeds meer mensen die niet op die uitslag wachten. Zij gaan heel bewust om met de stralingsfactoren om hun heen.

Zelf zou ik dat wat meer moeten doen; ik ben zowat vergroeid aan mijn mobiele telefoon. Waarom ik dit dan deel op mijn blog? Nou… Noppies heeft dus een tijd geleden een speciale collectie met beschermende zwangerschapskleding ontwikkeld. Daar wilde ik bewuste, zwangere dames toch eventjes op wijzen. Daarnaast deel ik ook nog wat tips met je over omgaan met de verschillende stralingsvormen in onze omgeving; denk dat het goed is dat je daar als ouder wel eens bij stilstaat. Wij zijn tenslotte degene die ons kids kunnen beschermen.

De Radygo lijn bevat twee verschillende broeken, drie jurkjes, twee tanktops en een shirtje. Okay, hou je van kleurrijke kleding dan valt deze lijn bij voorbaat af, want er is gekozen voor zwart en grijstinten. Daardoor is het wel heel stijlvol en tijdloos. Ideaal. Zo kun je het meerdere zwangerschappen dragen of juist tweedehands verkopen (of zelf na de bevalling doordragen als fijne basic, waarmee je kunt combineren). Het radygo-materiaal in de kleding zorgt ervoor dat de straling wordt tegengehouden.

In het kader van de lancering van deze lijn heeft Noppies ook een aantal tips op een rijtje gezet.
– Met beschermende kleding beperk je straling van smartphones, tablets en laptops
– Geen beschermende kleding aan? Zorg dan voor tenminste 10 centimeter afstand tussen je device en je lichaam. Een kleine afstand en een kleine moeite… Althans dat zegt Noppies, maar in de praktijk vind ik die wel lastig. Hoe neem je je smartphone dan bijvoorbeeld mee?
– Kan je je device echt nergens anders kwijt dan in je broekzak, draai het scherm dan naar je lichaam toe. Aan de achterzijde is de straling sterker.
– Geef je je kids jouw telefoon om mee te spelen, zet ‘m dan op vliegtuigstand.

En dan de ingrijpende beslissingen…
– Gebruik alleen maar internet via de kabel. Heb je WiFi? Zet ‘m dan uit als je ‘m niet gebruikt. Dat zou je bijvoorbeeld kunnen doen met een tijdsslot.
– Laat stekkers niet in het stopcontact zitten als je een apparaat niet gebruikt. Bespaar je ook nog stroom mee 😉 En dan hebben ze het niet alleen over de oplader van je telefoon, maar ook over de tv, magnetron en ga zo maar door.
– Geen mobieltjes, televisie, wekkerradio’s of andere elektronische apparatuur in de slaapkamer. Dat is lekker rustig en zorgt ook nog eens voor een goede nachtrust (nu het nog kan).

Je ontdekt de collectie op www.noppies.com. Ben wel benieuwd of jij je hier al bewust van bent of zelfs al maatregelen hebt getroffen.

Noppies Radio collectie tegen wifi straling

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 19, 2018 /