Technologie, stijl én wooncomfort gaan perfect samen

Technologie, stijl én wooncomfort gaan perfect samen. Sterker nog: ik zou niets anders meer willen dan een woning vol met technische snufjes. Tijdens de bouw van ons huis – zo’n drie jaar geleden – vond ik al die tech-zaken waar manlief mee aan kan zetten zwaar overdreven. En nu? Nu mag het van mij zelfs nog een tikkeltje meer. Elektrische gordijnen? Waarom niet!

Zoektocht naar gordijnen

De vaste lezers van mijn blog kunnen zich misschien nog wel herinneren dat de zoektocht naar zonwering hier niet de makkelijkste was. Dat begon al met de gordijnen. Waar de voorkeur van manlief bij een verduisterend gordijn lag, daar was ik helemaal weg van inbetweens. Eén ding wisten we wel: duettes daar zouden we niet meer voor kiezen. Dat ziet er super strak uit, maar praktisch vonden we het niet. Zeker niet met een kind dat graag aan touwtjes trekt. Het zijn uiteindelijk prachtige inbetween gordijnen geworden in blauw-grijstint – zodat we heerlijk naar buiten kunnen kijken op ieder moment – in combinatie met screens om de zon buiten te houden.

Elektrisch rolgordijn

Onze gordijnen gaan op dit moment nog gewoon met de hand dicht, maar als ik nu naar de mogelijkheden kijk, dan zou ik hier wat meer technologie willen gebruiken. Dan denk ik aan een elektrisch rolgordijn of juist een elektrische gordijnrails. Op die manier hoef je je nooit meer zorgen te maken over gordijnen die je vergeten te sluiten bent (dat kun je gewoon met één druk op de knop doen vanaf je smartphone) of je kiest voor een standaard schema, waarop de gordijnen automatisch naar de juiste positie schuiven.

Nooit meer last van de zon

Dat die technologie ideaal is en je wooncomfort bevordert, weet ik sinds dit voorjaar. We hebben toen namelijk screens laten plaatsen in combinatie met Somfy Smart Home. We maken hierbij zowel gebruik van de sensor; die een signaaltje geeft als er te veel zon op de ramen staat, waardoor de screens omlaag gaan. En van de timerfunctie, waarbij we de screens op de slaapkamers in het weekend net wat langer dicht houden. Zo hebben wij dus nooit meer last van de zon. Ik vind het ideaal! Dat zou ik ook wel willen bij onze gordijnen.

Verduisterend vouwgordijn

Kijk ik bijvoorbeeld naar onze slaapkamers (waarvan er nu twee fungeren als thuiswerkplek), dan zou ik daar nu kiezen voor een verduisterend vouwgordijn. Elektrische natuurlijk. Nu zijn alle ramen voorzien van lange donkerblauwe gordijnen. Het ziet er echt heel chic uit, maar praktisch blijkt het nu niet. We kunnen geen bed onder het raam zetten, omdat de gordijnen dan in de weg hangen. Met een bureau precies hetzelfde verhaal. We hebben er al aan gedacht om de gordijnen dan in te korten, maar dat ziet er natuurlijk ook niet uit. Nee, dan ogen verduisterende vouwgordijnen echt een stuk stijlvoller. En als je die koppelt aan de Somfy Smart Home kunnen we ook nog eens heel fijn wakker worden…

Twijfel jij over je kinderwens?

december 4, 2020 /