Ontdekt
Vingerafdruk op hangertje; bijzondere ketting in fijne en droevige tijden

Niets zo persoonlijk als een vingerafdruk. Wil je altijd een mooie herinnering bij je dragen, dan is dit hangertje een aanrader. Deze bijzondere ketting vormt zowel in fijne, als droevige tijden een heel waardevol sieraad.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Tijdens één van mijn struintochten op het internet -jullie kennen het misschien wel; dat je doorklikt van de één naar de andere pagina – stuit ik op dit zilveren gegraveerde hart. Hoe gaaf is dat? Ik kies voor mat met een zwarte gravering over het hele hart om het lekker stoer te houden.

Vingerafdruk maken…
Nu blijkt een geschikte vingerafdruk maken van een dreumes een flinke uitdaging. Zoonlief blijft natuurlijk niet rustig zitten als ik zijn vingertje in de inkt wil dopen. En als het me dan gelukt is, dan wil ie zijn vingertje niet op het papier duwen, maar veegt ie er overheen. Ja, het zou een stuk handiger zijn als we dit met z’n tweeën zouden doen, waarbij manlief de kleine in ‘de houdgreep’ op schoot hou en ik het vingertje in inkt en vervolgens op het papier duw. De eerste poging blijkt dan ook van te lage kwaliteit. Iets dat ik gewoon teruggekoppeld krijg van Geefeenpersoonlijkecadeau.nl. Fijn, want je wil natuurlijk ook geen sieraad met een halfgare vingerafdruk.

Hartje met vingerafdrukMet potlood dan maar
Tijd voor de tweede poging. Op de site staat gelukkig een omschrijving van de werkwijze, waarbij ik lees dat je het ook met potlood en papier kan doen. Tijd dus om lekker samen te krassen. Dat wil-ie wel. En vervolgens zijn vinger er overheen wrijven. Ook daar heeft ie zin in. Plakbandje op de vinger en vervolgens plakken op een wit papier. En inderdaad ook deze stappen verlopen voorspoedig. Het is me gewoon gelukt om een mooie afdruk te krijgen.

Altijd bij me
Heel bijzonder, want zo heb ik ‘m natuurlijk straks altijd bij mij. Een heel tastbaar aandenken voor als datgene gebeurt waar je als moeder natuurlijk absoluut niet aan wilt denken. Laten we het ook maar niet benoemen. Het is nu namelijk net zo mooi. Een stuk strakker ook dan een hangertje met een fotootje in of een medaillon. Nee, dit past veel meer bij mij. Ik ben er echt blij mee!

Heb jij een sieraad als aandenken aan een dierbare?

Foto hartje gemaakt van vingerafdrukken van Shutterstock.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: