Voetbalshirts kopen voor dreumes? Zonde geld of must voor WK

Voetbalshirts kopen voor een dreumes, die ontzettend snel groeit? Vinden jullie dat zonde geld of een must voor het WK. Nu Nederland niet meedoet, is het voor Nederlandse fans niet zo lastig. Maar voor mijn Vlaamse lezeressen is het natuurlijk wel een heel actuele vraag. De Rode Duivels zijn namelijk met een mooie overwinning aan de strijd begonnen en worden zelfs getipt als kanshebber op de titel. Hoe schattig is het dan dat je kleine mannetje (of meisje) in een echt shirt de duivels kan aanmoedigen.

Eerder schreef ik natuurlijk al dat ik blij was toen ik hoorde dat ik in verwachting was van een jongetje. Ik ben volgens mij écht een jongensmama. Althans als de clichés ook voor ons mannetje gelden en hij een liefhebber wordt van voetbal….

Terug in de tijd
Ik ben namelijk al van kinds af aan een enorme voetbalfanaat. Op de basisschool kende ik de hele selectie van Ajax bij naam en zat ik standaard naast mijn vader op de bank om Studio Sport te kijken. Speelde Ajax een belangrijke wedstrijd, dan zat ik voor de buis. Zo was ik elf toen ik ze in mei 1995 de Champions League zag winnen en toen ze streden voor de wereldbeker (en die ook pakten) zat ik in mijn herinnering met mijn klasgenootjes voor de buis. Thuis wapperde de vlag uit het raam. Natuurlijk volgde ik in de jaren daarna ook het Nederlands Elftal op de voet. Op mijn scootertje tufte ik zelfs naar Terneuzen (en dat was een flinke rit) om Jong Oranje te kijken, te interviewen voor de schoolkrant en natuurlijk handtekeningen te scoren. Ergens moeten ze nog liggen…

Voetbalshirts te duur
In die tijd droomde ik van het officiële voetbalshirt van Ajax, maar dat vonden mijn ouders echt zonde geld. Gelukkig waren er in die tijd ook katoenen shirts met daarop een foto van de helden van dat moment. Ik moest het dus doen met zo’n shirt. Inmiddels is het al ruim twintig jaar geleden, maar ik had volgens mij het shirt van Jari Litmanen, Marc Overmars en later van de knappe Dani. Als oranje speelde, dan droeg ik natuurlijk een oranje shirt. Gewoon een effen oranje strak truitje van de damesafdeling. Niets bijzonders. Later volgden natuurlijk de hypes met de voetbaljurkjes van Bavaria. Natuurlijk had ik die. Net als zo’n beetje iedere vrouw die voetbal stond te kijken op één van de pleinen in het land. (Tja, toen deden we nog wel mee…)

Kleinste supporter
Nu heeft mijn lief zelf niets met voetbal, maar ik kijk samen met onze man nu af en toe een stukje van een WK-wedstrijd. Met zijn vijftien maanden vindt-ie natuurlijk vooral het bewegende beeld heel interessant. Maar als ik dan beelden zie van supporters, waarbij het hele zin van top tot teen in de outfit van hun land zijn gehuld, dan denk ik ‘dat wil ik ook’. Nu moedigen de Belgen ons natuurlijk aan om ook voor hun Rode Duivels te supporteren, maar dat gaat mij als reservebelg (zoals Zeeuws-Vlamingen nog wel eens genoemd worden) toch iets te ver. Maar is dit niet juist het moment om een leuk oranje outfitje te scoren voor de kleine man. Wie weet zijn ze nu juist in de aanbieding, omdat we niet meedoen…

Oranje voetbal outfitOnline zoektocht
Tijd dus voor een online zoektocht, waarbij ik op Voetbalshirtskoning.nl stuit. Daar hebben ze shirts van alle landen en teams die je je maar kunt bedenken. En eerlijk: ik vind de prijs echt meevallen. Voor 31,95 heb je al een heel tenue met voetbalshirt, voetbalbroek en voetbalsokken. Helemaal leuk als jou kleine man of vrouw op voetbal gaat. Betaal je 12,95 euro extra, dan kun je ‘m zelfs laten bedrukken met de naam (max. 13 karakters) en rugnummer (2 karakters). Vanaf maat 92 zijn ze op voorraad.

Welke maat kies je?
Nu draagt ons mannetje nu maat 80-86, dus ik twijfel tussen maat 92 en 104. Bij de outfits staat namelijk ook de volgende waarschuwing. Let op: valt klein. Neem één maat groter voor het shirt en broekje. Nu is ons mannetje erg smal, dus ik denk dat ik het broekje wel op 92 houd en dan voor de 104 ga in shirt. Een voetbalshirt mag wel wat ruimer zitten. Zo hebben we er iets langer plezier van. Tja en groeit ie er toch snel uit, dan vind ik de prijs ook best meevallen. Die ligt niet veel hoger dan een outfit van leuke kindermerken.

Oranje steunen
Hopelijk kunnen we zo onze Oranje Leeuwen steunen op weg naar het volgende EK. Ze beginnen in de herfst namelijk al aan de weg naar 2020. En laten we de dames niet vergeten. Als Europees Kampioen doen zij er namelijk alles aan om zich te plaatsen voor het WK. Aangezien Kika van Es en Lieke Martens hier bij de plaatselijke voetbalclub hebben gespeeld, leeft dat hier ook. De outfit komt dus zeker van pas.

Foto van voetballende jongens van Shutterstock.com.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 27, 2018 /