Be awesome, verdien stickers met de grown-ass vrouwenclub

Be awesome, verdien stickers! Daar word je als vrouw toch vrolijk van als je zo’n boekje op je bureau krijgt. Bij TwijfelMoeder viel een tijdje geleden het boek van De Grown-Ass Vrouwenclub op de mat. Gastblogger Tara nam ‘m onder de loep.

“Dit is nou een boek waar ik als vrouw super gelukkig van word! Het brengt niet alleen de feminist in mij naar boven, het laat mij ook realiseren dat ik vaker iets bereik dan dat ik in de gaten heb.

De Grown-Ass Vrouwenclub is een boek vol met herkenbare feitjes waar je als vrouw mee te dealen hebt. Dingen waar mannen nog niet eens bij stil staan, dat wij dat als vrouwen moeten doorstaan (ja, dan heb ik het inderdaad over het kampen met ons maandelijkse red alert of het onderhouden van je lady parts door naar de gynaecoloog te gaan). Het geeft een komisch tintje aan de herkenbare feitjes waar je in eerste instantie niet zo trots op bent, zoals het krijgen van je eerste rimpel of dingen gemeen hebben met je moeder.

En voor iedere keer dat jij de waaghals in je naar boven haalt en deze bijna onmogelijke en heftige acties hebt ondernomen, verdien je een sticker. Wij vrouwen moeten niet onderschatten over wat voor ontzagwekkend en grandioos talent wij beschikken. Denk jij nou werkelijk dat het vanzelfsprekend is om een grown-ass gastvrouw te zijn? Of dat het geen moeite kost om aan het einde van de dag je make up te verwijderen om een dronken Lindsay Lohan look-a-like te vermijden? Give yourself some credit, girl!

Het boek is verdeeld in een aantal subcategorieën zoals werk & geld of liefde & seks en beschrijft daarin alle complicaties die komen kijken bij het leven van ons vrouwen. Maar er zijn ook genoeg eremedailles te winnen op het gebied van jezelf kennen en omgaan met de moeilijke momenten van het leven. Alles wordt in een humoristisch jasje gestopt en is o zo herkenbaar!

De uitgever schrijft er over “Dit geestige journal barst van de vrouwenpower. Van het doorbreken van het glazen plafond op je werk tot je totaal niet druk maken om Valentijnsdag – voor elk van de 60 topprestaties valt er een badge te verdienen – elk met een grappige omschrijving, kleurrijk geïllustreerd icoon en een bijpassende sticker. Bij elke prestatie vind je genoeg schrijfruimte, zodat je woordenrijk kunt uitweiden over je succes. De Grown-Ass Vrouwenclub zal vrouwen over de hele wereld in gelijke mate bemoedigen, inspireren en vermaken.” Daar is geen woord aan gelogen.

Zo, dan heb ik nu de ‘See something, stand voor something’ sticker verdiend door: het tonen van mijn goede wil aan anderen. Door jullie dit boek aan te raden, duh.”

Tara blogt zelf ook. Klik hier om haar te volgen. Zij ondersteunt mij niet alleen bij het beheer van TwijfelMoeder, maar ook bij mijn andere werkzaamheden. Jullie gaan hier nog meer van haar lezen.

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 26, 2018 /