Wat blijft gezond leven toch een uitdaging…

Wat blijft gezond leven toch een uitdaging… Eerlijk? Ik ben zelfs blij dat de kleine man twee dagen in de week op het kinderdagverblijf kan mee-eten, zodat hij zeker te weten een verantwoord maaltje heeft. Dat zijn avonden dat het ook een stuk relaxter in de keuken voor ons is. Hij komt namelijk tevreden thuis en vindt het helemaal geen probleem als ik ga koken. Dat is wel anders op de dagen dat hij nog niet gegeten heeft als ik thuis kom…

Sinds de kleine man mee mag eten met de pot is het voor mij qua avondeten wel makkelijker geworden. Waar ik qua gezonde levensstijl winst kan behalen is in de tijd daarvoor. Voor dat ik zwanger was, heb ik een hele tijd koolhydraatarm gegeten. Dat beviel heel goed. ’s Ochtends een bananenpannenkoekje bakken of juist een lekkere roerei-combinatie. ’s Middags een salade en ’s avonds ook weer een bijzonder recept. Tja, toen had ik tijd om dat allemaal te koken…

Toch wil ik graag weer die kant op. Je voelt jezelf ook gewoon beter als je minder suikers eet. Eerste stap is dus minder snoepen als snack en in de avond. En ook de frisdrank laten staan. Qua maaltijden wissel ik nu af tussen de verantwoorde recepten die ik nog in mijn klappertje had zitten en de koolhydraatarme producten van Atkins | Dé Low Carb Expert. En voor wie nu denkt Atkins; dat is toch die van de shakes. Dat klopt, maar wist je dat ze meer hebben?

Zo vond ik het heel lastig om een verantwoord tussendoortje te vinden voor op kantoor. Daar kies ik nu voor de koolhydraatarme noten repen. Die Harvest-lijn is echt heerlijk! En ze vullen goed, waardoor je niet het ik –blijf-maar-door-eten effect hebt zoals bij andere tussendoortjes. Nee, één reep is voldoende. Ik wissel zelf af tussen Apricot Almond & Coconut, Mixed Nuts & Chocolate en de Dark Chocolate Sea Salt Caramel. Echt wat zijn die fijn! Nee, echt niet om mijn hele leven te blijven nemen. Maar mooi als opstap naar een nog gezondere levensstijl.

De food-producten van Atkins zie ik ook als een goede ondersteuning, waarmee ik weer helemaal back-on-track kan komen. ~Met de Low Carb Tortilla Wraps en de Penne kan ik tenslotte vrijwel hetzelfde als mijn mannen eten, maar heb ik toch een gezondere keuze gemaakt qua koolhydraat-inname. Dat maakt gezond leven toch weer een stuk makkelijker.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 7, 2018 /