BN'er
Met je (ontbrekende) kinderwens in het nieuws…

Met je (ontbrekende) kinderwens in het nieuws… Voor menige beroemdheid is het de realiteit. Tik je nu kinderwens in bij Google nieuws, dan lees ik bij de eerste 10 (van de 17.300) resultaten ‘Carlo Boszhard ziet af van adopteren’, ‘Gerard Joling treurt om onvervulde kinderwens’, ‘Onvruchtbare Jessie J geeft kinderwens niet op: ‘Ik geloof in wonderen’ en ‘Kinderwens Anna Nooshin steeds groter’.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Wat lijkt me dat heftig; steeds weer die aandacht op een onderwerp wat je misschien zelfs heel verdrietig maakt. Juist, omdat je het best zou willen, maar het je nog niet gegeven is. Dat de paparazzi in de struiken liggen om te kijken of er nu al een bollend buikje te zien is, omdat je tegen een journalist hebt verteld dat je best kinderen zou willen. Soms heb je geen zin om je hele verhaal te vertellen en hou je het gewoon bij het ‘politiek correcte’ “als het ons gegeven is ,wel”.

Kijk als de beroemdheid er bewust voor kiest om dit onderwerp in de media aan te kaarten, dan is het een ander verhaal. Jessie J bijvoorbeeld besloot om tijdens een concert in de Royal Albert Hall te vertellen dat ze onvruchtbaar is. “„Ik heb vier jaar geleden gehoord dat ik geen kinderen kan krijgen. Ik vertel dit niet om zielig gevonden te worden, ik ben een van de miljoenen vrouwen en mannen die dit ook moeten doormaken.” Zo geeft ze al die andere mannen en vrouwen die hier te maken mee hebben ook een stem. Dat is wat mij betreft belangrijk voor een eerlijke dialoog.

Maar om nu meteen een nieuwsbericht te maken als Anna Nooshin op Instagram een opmerking maakt over het kindje van Kylie Jenner dat vind ik echt van een mug een olifant maken. Of zoals de intro van het bericht luidt: “Loopt Anna Nooshin binnenkort met een kleine op haar arm? De RTL Boulevard-deskundige hint in een nieuwe post op haar Instagram Stories naar een happy family inclusief baby.”

Jennifer Aniston heeft hier in het verleden een mooie brief over geschreven.

Foto: vrouw leest nieuws op tablet van Shutterstock.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: